Ta petek ob 15. uri naj bi ptujski podjetniki, gospodarstveniki, umetniki, zavoda in društva na Mestnem trgu pripravili dobrodelni dogodek Ptuj za Krisa. Načrti so se zdaj spremenili.

Iz Društva Palčica Pomagalčica in dobrodelni škratki so pred nekaj urami sporočili, da so dosegli zastavljeni cilj.

Pred dnevi je celotna Slovenija stopila skupaj pri akciji zbiranja denarja za Krisa Zudicha, s katerim bi si pridobil revolucionarno zdravilo zolgensma, ki se uporablja v Združenih državah Amerike.  En odmerek tega revolucionarnega zdravila, ki dokazano pozdravi spinalno mišično atrofijo, pa stane 2,5 milijona dolarjev oziroma dobra 2,2 milijona evrov.

Ta vrtoglavi znesek je Sloveniji uspelo zbrati v pičlih nekaj dnevih. 

Odzvali so se številni Ptujčani

Bolnemu Krisu so z dobrodelnim dogodkom želeli pomagati tudi ptujska podjetja, društva in zavodi, a so zaradi že doseženega cilja prireditev pred približno pol ure odpovedali.

»Ko smo slišali za Krisovo zgodbo, smo takoj stopili v akcijo. Niti približno si nismo mislili, da bomo Slovenci stopili skupaj tako množično in srčno ter zbrali sredstva dobesedno v rekordnem času. Tudi na naš načrtovani dobrodelni dogodek so se odzvali števili podjetniki, glasbeniki, umetniki, posamezniki, za kar se jim iskreno zahvaljujemo,« so dejali v Javnih službah Ptuj.

»Ptujčani smo tako znova pokazali, da smo pripravljeni stopiti skupaj. Tokrat nam ne bo treba, če kdaj izvemo za podobno zgodbo, pa verjamemo, da bomo spet združili moči,« so napovedali v Javnih službah Ptuj.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kakšne barve je sonce?

Starejše novice