FOTO: Rado Škrjanec
Župan Mestne občine Ptuj Miran Senčar je na uvodu v delavnico projekta SportTown nagovoril dijake iz Poljske, Madžarske, Srbije, Slovaške, Nemčije in Slovenije, ki v teh dneh spoznavajo območje Ptujskega jezera.

Vodilni partner projekta je madžarska občina Veszprem, partnerji pa občine, iz katerih prihajajo dijaki, ter Ljudska univerza Ptuj ob podpori Mestne občine Ptuj. Sicer pa je glavni cilj projekta predvsem prepoznavanje in uporaba neizkoriščenih mestnih prostorov za športne namene.

Izvaja se preko različnih prireditev in programov, tako da se z njihovo pomočjo spodbuja dialog med mladimi in pristojnimi sodelavci. Dijaki pa so na tokratni delavnici razmišljali o možnostih razvoja Ptujskega jezera iz turističnega in naravovarstvenega vidika.

V projektu je 6 partnerjev

In kot so zapisali na spletni strani Ljudske univerze Ptuj, je Erasmus+, SporTown - medgeneracijska razprava o uporabah urbanih prostorov za športne namene, projekt, ki ga je prijavila občina Veszprém in v katerem LUP sodeluje kot partner. Njegova vrednost je 42.129 evrov, v njem sodeluje pa šest partnerjev iz 6 držav Evropske unije: občina Tarnow (Poljska), občina Veszprém (Madžarska),  občina Senta (Srbija), mesto Nitra (Slovaška), mesto Bottrop KIS (Nemčija) in Ljudska univerza Ptuj (Slovenija).
 

Preberite še

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kako je ime prekmurskemu glasbeniku Kreslinu?

Starejše novice