Dravske elektrarne Maribor so za danes napovedale, da bodo začele nižanje vodostaja na Ptujskem jezeru zaradi sanacije poškodovanih asfaltnih oblog v omenjenem akumulacijskem bazenu za hidroelektrarno Formin.

Dravske elektrarne so zaradi neugodne vremenske napovedi preklicale predvideno nižanje Ptujskega jezera in sanacijo brežin.

Kot so sporočili nižanje jezera in sanacijo brežin prestavljajo za nedoločen čas. O novem terminu sanacije in predhodnem nižanju bodo javnost pravočasno obvestili, so napovedali.

Poškodovanost asfaltnih oblog pospešuje izrazito delovanje vetrov

V Dravskih elektrarnah Maribor so na območju Ptujskega jezera že lani zaznali površine s poškodovano asfaltno oblogo: »Na levem in desnem delu je prišlo do premikov oblog, na nekatrih mestih pa do razslojitve

V Dravskih elektrarnah Maribor so razložili, da so poškodbe posledica izrazitega delovanja vetrov, najbolj poškodovane dele pa so lani že sanirali.

Letos bodo sanacijo z betonom izvedli na eni lokaciji ob čistilni napravi v Markovcih. Saniran bo približno sto metrov dolg pas širine približno 5,5 metra, kar skupaj znese okoli 550 kvadratnih metrov površine. Za primerjavo: lani septembra so sanirali okoli 650 kvadratnih metrov površin.

Izvedba sanacije brežin zahteva znižanje vodostaja jezera v času izvedbe del za dobra dva metra.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kateri veliki ptič je najbolj značilen za Prekmurje?

Starejše novice