Petčlanska družina iz Mestnega Vrha pri Ptuju je na vetrovno soboto v enem popoldnevu ostala brez strehe nad glavo, a hitra organizacija grajenskih nogometašev in okolice je pokazala, da kljub katastrofi niso ostali sami.

Petčlanski družini Fuks, ki je v požaru ostala brez strehe nad glavo, ne preostane drugega, kot da pospravlja požarišče, tudi v neizprosnem aprilskem vremenu.

Po ugotovitvah policije je do požara, ki se je začel v zgornjem delu hiše, prišlo zaradi padca gorečih delcev na leseno ostrešje.

Ognjeni zublji so vzeli vse. Uničeno je ostrešje, vso pohištvo, uničene so šolske torbe. Materialna škoda je visoka, po prvih nestrokovnih ocenah znaša 80.000 evrov.

»Otrokom ni ostalo nič. Kar so imeli zgoraj, ni ostalo nič. Rešil sem tisto, kar je bilo v spodnji etaži, mogoče sem kaj cote rešil, ostalo pa je zgorelo vse,« pripoveduje Janko Fuks.

»Ne bom vrgel puške v koruzo.«

Česar ni vzel ogenj, pa je uničil dim. Od doma, ki je družini s tremi otroci, starimi 18, deset in devet let, nudil zavetje, je ostala le še lupina.

Neusmiljeno vreme dela otežuje, veter znova in znova odkriva tudi streho, a Fuks je jasen: »Ne bom vrgel puške v koruzo. Tudi danes sneži, pa vseeno delamo. Ni nas ustavilo.«

V tej katastrofi pa niso ostali sami. Številni so že priskočili na pomoč in poskrbeli za najbolj nujne stvari, pa tudi za začasno namestitev družine na toplem in suhem.

V katastrofi pa niso ostali sami ...

Denarna sredstva pa zbirajo na računu, ki ga je odprl ptujski Rdeči križ, in sicer na transakcijskem računu SI56 0420 2000 0348 846, s sklicem SI00 2452120 in namenom »Pomoč za družino Fuks«.

»Nimam besed ... Pridejo ljudje, ki jih v življenju nisem videl, in pomagajo. In občina in športno društvo Grajena, vsi se angažirajo maksimalno. Res, nimam besed,« še dodaja Fuks.

Veseli bodo vseh donacij, tudi gradbenega materiala, še posebej pa pridejo prav pridne roke dobrih ljudi.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kateri veliki ptič je najbolj značilen za Prekmurje?

Starejše novice