Cesta od Miklavža pri Ormožu do Ljutomera ob slovensko-hrvaški meji je polna opozorilnih tabel, saj je vozišče poškodovano.

Vozišče so namreč močno poškodovali plazovi, zato je vožnja na več mestih tudi za šolski avtobus možna le na enem voznem pasu, čeprav gre za državno cesto. Država je s sanacijo čakala kar šest let, zdaj pa bo morala zaradi novega plazenja plačati za popravilo več, kot bi bilo treba, če bi to opravili pravočasno.

Na cesti številne oznake

Na nevarnost na cesti opozarjajo tudi številne oznake. Eno izmed njih je plaz pred časom potegnil za sabo, na drugem delu ceste pa je plaz poškodoval vozišče prav pred nepreglednim ovinkom.

»Ko prihajajo otroci z avtobusom gor in iz ovinka, kot ga vidite tam je nepregledno in se morajo ustaviti,« je povedal Boštjan Kosajnč, predsednik Krajevne skupnosti Miklavž pri Ormožu.

Cesta močno poškodovana, vozni pas zožen

Cesta je na več mestih močno poškodovana, vozni pas je zožen, vožnja pa je deloma možna le izmenično. Vsako močnejše deževje, kot je današnje, povzroča še dodatno škodo. Krajevna skupnost in občina pa lahko glede tega le opozarjata, saj je cesta državna.

»Imamo kar velike probleme s samimi plazovi, štirje taki plazovi so se pojavili, ki so seveda nevarni za same voznike tiste ceste,« je povedal ormoški župan Danijel Vrbnjak.

Plazove zaznali že pred šestimi leti

Direkcija za infrastrukturo je plazove zaznala že pred šestimi leti in takrat tudi pripravila projektno nalogo, vendar je zaradi pomanjkanja denarja dokumentacijo začela izdelovati šele tri leta pozneje. V letu 2017 pa so zaznali dodatno plazenje, zato so morali naročiti še dodatno projektno dokumentacijo. 

V vsem tem času je tako upravljavec le občasno dovažal gramoz ali mleti asfalt.

»Poravnajo, povaljajo in zopet je dva, tri mesece mir, ista stvar se ponovi, isto začne plazeti,« je pojasnil Kosajnč. 

Obljuba, da bo cesta popravljena urgentno

Direkcija za infrastrukturo se sanacije loteva že več kot šest let in februarja je ormoškemu županu znova dala obljubo, da bo cesto popravila urgentno.

»Obljubljeno je, da se bo celotna sanacija začela sistematično od Pavlovec vse do Presike v letu 2019,« je povedal Vrbnjak. 

Popravilo ceste je vredno slab milijon in pol evrov, pred začetkom del pa bo morala direkcija izbrati še izvajalca.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kakšne barve je sonce?

Starejše novice