3000 evrov za Območno združenje rdečega križa Ptuj in Dekanijsko Karitas Ptuj – Zavrč

Elektro Maribor s pomočjo humanitarnima organizacijama, ki delujeta na območju Ptuja, nadaljuje cikel že tradicionalne pomoči humanitarnim organizacijam, ki delujejo na oskrbnem območju družbe. 3. julija so namenili dve donaciji, vsako v vrednosti po 1.500 EUR, humanitarnima organizacijama, ki delujeta na Ptuju. Predsednik uprave Elektra Maribor, mag. Boris Sovič, in direktor OE Ptuj, Franc Šmigoc sta ju predala Aleksandru Solovjevu, predsedniku Območnega združenja rdečega križa Ptuj in Ireni Luci, vodji Dekanijske Karitas Ptuj – Zavrč.

»Že samo poslanstvo družbe Elektro Maribor, distribucija električne energije, vključuje komponento družbene odgovornosti. Le to nadgrajujemo s podporo pomembnim projektom. Letos tako že tradicionalno, šesto leto zapored podpiramo delo humanitarnih organizacij. Spoštujemo in cenimo njihove aktivnosti usmerjene v pomoč ljudem, ki takšno pomoč potrebujejo. Tokrat svojo podporo namenjamo programom humanitarnih organizacij na Ptuju, ki so namenjeni reševanju težav ljudi v stiski,« je ob predaji dejal mag. Boris Sovič, predsednik uprave družbe Elektro Maribor.

Aleksander Solovjev, predsednik Območnega združenja RK Ptuj, je predstavil čemu bodo sredstva namenjena: »Pred nami je poletni čas, ko bi starši radi poslali svoje otroke tudi na počitnice v Punat. Gre za zdravstveno letovanje, za katerega je potreben tudi prispevek staršev, ki pa ga dosti od njih ne zmore. Prav tako bo pred pričetkom šolskega leta potrebno, kot že leta do zdaj, pomagati družinam tudi pri nakupu šolskih potrebščin. Tu se število tistih, ki potrebujejo pomoč, v zadnjih letih izjemno povečuje, sredstev za pomoč pa nimamo dovolj.«

Irena Luci, vodja Dekanijske Karitas Ptuj – Zavrč , pa je o porabi sredstev povedala: »V našo Dekanijsko Karitas je vključenih 17 Župnijskih Karitas. Vedno znova se srečujemo s potrebami po hrani in plačilu položnic na našem področju. Zato smo se na Elektro Maribor obrnili s prošnjo za donatorstvo. S prejetimi sredstvi bomo nabavili nekaj prehranskih artiklov in poravnali nekaj položnic ter na ta način vsaj malo omilili stisko ljudem, ki pomoč potrebujejo.«

Arhiv Elektro Maribor

O investicijah na področju Območne enote Ptuj

Elektro Maribor nadaljuje zelo intenzivno investicijsko dejavnost, usmerjeno predvsem v izgradnjo bolj robustnega in pametnega elektrodistribucijskega omrežja.

Na področju Območne enote Ptuj bodo letos investirali več kot 3,27 mio evrov. V tem okviru bodo kablirali 20,73 km nizko in srednjenapetostnih vodov, zgradili 3 transformatorske postaje, zamenjali ali zaradi kabliranja odstranili več kot 1.800 drogov, izvedli poseke na 49,4 km tras daljnovodov in priključili 2.000 merilnih mest v sistem naprednega merjenja.

Distribucija električne energije

Na področju Območne enote Ptuj je bilo v letu 2016 distribuirane kar 2,6 % več električne energije kot v letu 2015. Rast obsega distribuirane električne energije je bila na območju Območne enote Ptuj nekoliko višja kot sicer na celotnem območju Elektro Maribor.

Mateja Tomašič

Tagi

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Priimek aktualnega predsednika države?

Starejše novice