V najstarejšem slovenskem mestu bo konec julija potekal že 12. festival Arsana. Tokrat bo Arsana prvič gostovala še občini Ormož.

Festival Arsana je v dosedanjih enajstih različicah z več kot 7.500 dogodki na številnih prizoriščih mestnega jedra gostil že več kot 8.000 umetnikov in privabil preko 300.000 obiskovalcev.

Tokrat bo na Ptuju med 24. in 30. julijem 2020 potekal že 12. festival Arsana. 

Festival bo mogoče spremljati tudi od doma

Letošnja izvedba festivala bo izjemoma 100 odstotno slovenska, saj bodo nastopili le slovenski glasbeniki. Mnoge dogodke pa bo možno prvič spremljati tudi preko prenosa v živo.

Za otvoritev festivala bodo poskrbeli Big Band RTV SLO pod taktirko dirigenta Tadeja Tomšiča. Nastopili bodo ekskluzivno s solisti Klemnom Slakonjo, Majo Keuc, Ano Soklič, Alenko Godec in Rudijem Bučarjem.

Otroški glasbeni festival bodo letos pričeli že dopoldan na dvorišču Minoritskega samostana z Neco Falk in Mačkom Murijem. Mladi virtuozi bodo nastopili v Slavnostni dvorani Ptujskega gradu. Glasba v mestu bo letos zvenela v hotelu Mitra. Celoten program lahko preberete na njihovi spletni strani

12. festival Arsana bo prvič tudi v Ormožu in sicer 20. junija z nastopom s Tango Story & Irena Yebuah Tiran in 1. avgusta s koncertom Severe Gjurin s skupino.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kako je ime prekmurskemu glasbeniku Kreslinu?

Starejše novice