Letošnji Festival Lent nagradili s štirimi - dvema zlatima in dvema srebrnima - nagradami.

Mednarodno združenje festivalov in prireditev IFEA je med 1. in 3. oktobrom v ameriškem mestu San Diegu podelilo Festivalu Lent 2018 dve zlati in dve srebrni nagradi Pinnacle Award.

Izbrani so dogodki, ki so izmed prispelih prijav iz celega sveta najbolj izstopali na področju promocije in ustvarjalnosti v festivalski industriji. Zderuženje IFEA podejuje nagrade v kar 69 različnih kategorijah, med njimi so npr. TV promocija, socialni mediji, program sponzorstva, deli CGP, ekološko programiranje, izobraževalni programi in programi za otroke, »merchandising« ter številna druga področja, vsako leto pa je podeljena tudi glavna nagrada, Grand Pinnacle, za celostno vrhunsko izvedbo festivalov oziroma prireditev.  

Tako je na že 63. kongresu IFEA v San Diegu v Kaliforniji Festival Lent prejel:

  • gold Pinnacle Award za programsko zloženko Festivala Lent 2018 in
  • gold Pinnacle Award za plakat Festivala Lent 2018 ter 
  • silver Pinnacle Award za spletno stran Festivala Lent 2018 in
  • silver Pinnacle Award za Festivala Lent 2018.

Tako je Festival Lent 2018 v kategoriji festivalov s proračunom med 1.000.000 in 3.000.000 dolarji odnesel zlato nagrado za najboljšo promocijsko tiskano programsko zloženko in najboljši promocijski plakat ter srebrni nagradi za letak in spletno stran Festivala Lent 2018.  

»Želeli bi čestitati vsem zmagovalcem Pinnacle za izjemne materiale na letošnjem tekmovanju,« je med drugim povedal predsednik in izvršni direktor IFEA Steven Wood Schmader, CFEE. »Nagrada za IFEA/Haas & Wilkerson Pinnacle Awards priznava izjemne dosežke in vrhunske kreativne ter promocijske materiale, ki jih ustvarjajo festivali po vsem svetu. Prizadevamo si za najvišjo stopnjo odličnosti pri festivalih na vseh ravneh, zato to tekmovanje ni samo dvignilo standardov ter kakovosti festivalov in dogodkov na novo raven, temveč tudi dokazuje, da organizatorji uporabljajo inovacije in ustvarjalnost, da bi dosegli višjo stopnjo uspeha.« 

Na seznamu tudi organizacije s programsko raznovrstnimi prireditvami

Na seznamu sodelujočih za nagrade združenja so se tudi letos ponovno znašle organizacije iz številnih držav sveta, ki pripravljajo programsko zares raznovrstne prireditve. Tako so se za nagrade potegovali poleg festivalov iz ZDA tudi RedFilo Events, Abu Dhabi, Združeni arabski emirati; Destination NSW, Sydney, Avstralija; Guangdong Chimelong Group, Gaungzhou, Kitajska; Cuckoo Events, Dublin, Irska; Rotterdam Festivals, Rotterdam, Nizozemska; Festival Lent, Maribor, Slovenija; Hanseong Baekje Cultural Festival, Songpa-gu, Južna Koreja in mnogo drugi.

Cilj je globalno združevati na pozitiven način

Združenje IFEA s sedežem v Boiseju (Idaho) velja za najpomembnejšo organizacijo, ki povezuje in podpira strokovnjake s področja organizacije dogodkov in festivalov celega sveta. Pod skupno streho delujejo tudi združenja, ki pokrivajo specifične države oziroma celine, ki so: IFEA Africa, IFEA Asia, IFEA Australia, IFEA Europe, IFEA Latin America, IFEA Middle East (MENASA) in IFEA North America, vse pa imajo cilj »globalnega združevanja industrije, ki se na pozitiven način skozi praznovanja dotika življenj vseh nas.« Združenje IFEA tako velja za najbolj celovit vir idej, virov, informacij, izobraževalnih vsebin in mreženja za strokovnjake na področju festivalov ter prireditev.   

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Priimek aktualnega predsednika države?

Starejše novice