»Udaril sem po vetrobranskem steklu policijskega vozila in na žalost sem dovolj močan, da sem steklo tudi razbil,« se svojih dejanj, o katerih danes skesano govori, spominja mariborski smučar Filip Flisar.

Kot smo poročali, so v noči s petka na soboto ptujski policisti pridržali slovenskega smučarja Filipa Flisarja, ki je ob robu pustnega rajanja razbil reklamni pano, nato pa še vetrobransko steklo na policijskem vozilu. Po pričevanju očividcev se je najprej znesel nad reklamnim panojem pri nakupovalnem središču Qlandia, po prihodu policistov pa še nad njihovim vozilom.

O incidentu ob robu pustovanja na Ptuju je za Mariborinfo spregovoril tudi Filip Flisar. Kot je dejal v telefonskem pogovoru, je zapustil prireditveni prostor, da bi si zbistril misli, a je razbil bližnji oglasni pano, ob posredovanju policistov pa »povsem izgubil živce«: »Udaril sem po vetrobranskem steklu policijskega vozila in na žalost sem dovolj močan, da sem steklo tudi razbil.«

Preizkusa alkoholiziranosti ni bilo

Policisti so Flisarja pridržali, kar so nam potrdili na Policijski upravi Maribor: »Po oceni policistov je bila oseba pod vplivom alkohola.« Na vprašanja, zakaj niso opravili preizkusa alkoholiziranosti, so iz mariborske policijske uprave odgovorili, da v postopku kršenja javnega reda in miru ne opravljajo preizkusa alkoholiziranosti ali drog, če ni kaznivega dejanja ali vožnje. Prav tako niso opravili preizkusa prisotnosti drog ali drugih prepovedanih substanc.

Ker je šlo za kršenje javnega reda in miru, so možje v modrem ocenili, da je bil Flisar alkoholiziran in so ga pridržali do streznitve.

Zaradi poškodovanja policijskega vozila ga bodo možje v modrem ovadili pristojnemu tožilstvu. Gre za kaznivo dejanje poškodovanja tuje stvari, za katero mu grozi denarna kazen ali zapor do dveh let.

Flisar skesano: »Tudi jaz sem krvav pod kožo« 

»Verjeli ali ne, najbolj je žal meni, tudi jaz sem krvav pod kožo,« nam je v telefonskem pogovoru še dejal Flisar. Na vprašanje, kako komentira očitke očividcev in komentatorjev na družbenih omrežjih, ki ga sumijo, da je bil v času incidenta pod vplivom drog, se mariborski smučar prostega sloga najprej nasmeji: »Verjemite mi, da ni bilo nič takega. Tudi policija bi me zagotovo povsem drugače obravnavala, če bi to opazili.«

»Zavedam se, da to prinaša številne posledice, a upam, da te vendarle ne bodo tako hude. Tudi jaz sem samo človek in žal mi je, da je do tega sploh prišlo,« je še dejal slovenski olimpijec.

Flisar se je na incident odzval tudi na družbenih omrežjih, kjer je med drugim zapisal, da se je znašel pod številnimi pritiski: »Biti Filip Flisar morda zelo fajn na prvi pogled, ampak verjamite mi, da ni lahko iti pustovat s svojo punco in prijatelji ter se imeti z njimi fajn, medtem ko na tebe pritiska polna dvorana pijanih ljudi, ki imajo dobre ter slabe namene in ti naprej mečejo zlobne komentarje.«

Novinarska vprašanja o morebitnih posledicah smo naslovili tudi na Slovensko vojsko, kjer je zaposlen Filip Flisar. Med drugim smo jih povprašali, ali bo zaradi nespametnega početja zoper pripadnika Športne enote Slovenske vojske sprožen disciplinski postopek oziroma kakšne posledice ga morebiti čakajo.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kateri veliki ptič je najbolj značilen za Prekmurje?

Starejše novice