Zavod za kulturo, šport in turizem Žalec bo z zmagovalcem po izboru novinarjev in pivoljubcev sklenil terminsko daljšo pogodbo za odkup piva in njegovo točenje na fontani piv v naslednji sezoni. 

V osrednji slovenski destinaciji za ljubitelje piv Fontani piv Zeleno zlato v Žalcu bo 18. junija potekal zaključek izbora najboljših slovenskih craft piv.

Kot so sporočili organizatorji, je namen dogodka proslaviti kakovost in bogato tradicijo mikropivovarstva v državi, vzdigniti kulturo pitja ter ponuditi odskočno desko za promocijo butičnih proizvajalcev piva. 

Hkrati gre za promocijski vidik panoge, saj je zaradi zaprtja gostinskih lokalov v zadnjem letu utrpela hude izgube.

V prvem izboru, ki bo odslej potekal vsako leto, bodo na prireditvi Naj piva Slovenije 2021 razglašena priznanja za piva odlične kakovosti s strani Gospodarske zbornice Slovenije oziroma Zbornice kmetijskih in živilskih podjetji. Piva bo ocenjeval Inštitut za hmeljarstvo in pivovarstvo Slovenije.

Poleg že omenjenega senzoričnega ocenjevanja bo Zavod za kulturo, šport in turizem Žalec v posebnem sklopu ocenjevanja, podelili tudi priznanja za piva po izboru novinarjev ter po izboru pivoljubcev.

Glavni razlog za pripravo projekta je, da v letu, ko se mikropivovarji soočajo z najtežjo krizo v njihovi panogi, dobijo možnost za izdatno medijsko podporo.

Zavod za kulturo, šport in turizem Žalec bo z zmagovalcem po izboru novinarjev in pivoljubcev sklenil terminsko daljšo pogodbo za odkup piva in njegovo točenje na fontani piv v naslednji sezoni. 

Butična industrija je pri nas v razcvetu in čas je, da jo širša skupnost pri tem podpre, pravijo organizatorji: »Od samega začetka naše Fontane piv Zeleno zlato je bil namen, da smo prestolnica slovenskega pivovarstva in hmeljarstva, zato smo se odločili, da bomo našo zgodbo še bolj povezali z najžlahtnejšimi mikropivovarji v državi ter naredili nekaj za njih.«

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kateri veliki ptič je najbolj značilen za Prekmurje?

Starejše novice