Sinoči se je na Slovenskem trgu odvil dobrodelni dogodek, kakršnega Ptuj ne pomni. Zbrana sredstva bodo šla Prostovoljnemu gasilskemu društvu Ptuj.

Dogodek je nastal na pobudo ptujske glasbene skupine Infected - po vzoru koncertov Rockcajt, ki jih je v letih 2016 in 2017 pripravila na dvorišču ptujskega gradu. Mladi glasbeniki so sklenili, da se bodo ptujskim gasilcem oddolžili za vso pomoč, ki jo nesebično nudijo, sploh v zadnjih treh julijskih neurjih.

»Dobrodelni koncert je mladinska iniciativa, s katero smo želeli povezati mesto v solidarnosti do someščanov, ki so doživeli najhujše, in prispevati svoj kamenček v mozaik obsežne sanacije mesta Ptuj,« so povedali v skupini Infected.

Pobudo je z navdušenjem pozdravila županja Mestne občine Ptuj Nuška Gajšek: »Iskreno sem ponosna na mlade, ki so dogodek organizirali. Dokazali so, da kljub temu noremu, hitremu času še niso pozabili na prave vrline, ki jih še vedno cenimo in spoštujemo. To sta solidarnost in tovarištvo; da znamo stopiti skupaj takrat, ko je najbolj potrebno, in da znamo pokazati to, kar naši gasilci kažejo 365 dni na leto. Ne vprašajo, zakaj, komu, kako, ampak izpustijo vse iz rok in krenejo.« Zahvalila se je vsem ptujskim in gasilcem iz okoliških prostovoljnih gasilskih društev, ki so ta mesec sodelovali v intervencijah.

Županja Mestne občine Ptuj Nuška Gajšek

Osrednji del dogodka je bil koncert v slogu LiveAid. Nastopili so: Herbalist, Granitna kocka, Amo, Anomalo, Infected in Lumberjack. Organizatorji so obiskovalcem pripravili tudi otroške delavnice in srečelov z bogatimi nagradami. Podporo dogodku so izkazali številni domači umetniki, ustvarjalci, gostinci, vinarji, pa tudi zavodi, društva in podjetja.

Poveljnik Prostovoljnega gasilskega društva Primož Korošak je dejal, da bi poleg njega na odru moralo stati še več kot 300 gasilcev: »S tehniko, ki jo imamo, smo po naših najboljših močeh nudili pomoč občanom. Res je bilo več kot 220 lokacij, šlo je za eno večjih neurij na Ptuju v zadnjem času.« Priznal je še: »Nismo vajeni, da smo mi tisti, ki prejmemo pomoč; ponavadi jo nudimo. Vsi veste, kje nas dobite. Upam pa, da bo to čim manjkrat.«

Poveljnik Prostovoljnega gasilskega društva Ptuj Primož Korošak

Koliko sredstev so s prostovoljnimi prispevki, donacijami in dobrodelnim srečelovom zbrali, še ni znano. Vsi nastopajoči in sodelujoči na dogodku so se honorarjem odpovedali. Gasilci bodo sredstva porabili za nakup ali popravilo opreme.

Preberite še

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kakšne barve je sonce?

Vratimo - vrnimo (nepreverjen)

Vratimo Ptuj Hrvatski. Vrnimo Ptuj Hrvaski.

Starejše novice