Ponekod na Koroškem in Štajerskem, pa tudi na Kočevskem in Ribniškem je sinoči sneženje zajelo kraje tudi pod 500 metrov nadmorske višine.

V višjih legah Slovenije je zapadla velika količina snega. Sneg pa je ponekod na Koroškem in Štajerskem, pa tudi na Kočevskem in Ribniškem, zajel tudi kraje pod 500 metrov nadmorske višine in povzročil nemalo preglavic.

Zaradi obilnega sneženja iz več koncev poročajo o večjem številu podrtih dreves, ki ovirajo promet na več lokalnih cestah.

Zaradi novozapadlega snega so imeli na območju občin Bohinj, Kranjska Gora, Črna na Koroškem, Gorenja vas - Poljane, Mežica, Podvelka, Prevalje, Ravne na Koroškem, Zreče, Žirovnica gasilci desetih gasilskih enot na 21 lokacijah precej dela z odstranjevanjem podrtih dreves, ki so ogrožala predvsem cestni promet. 

V nekaterih občinah je bila zaradi podrtih električnih drogov motena oskrba z električno energijo. Na terenu so bili tudi delavci cestnih in komunalnih služb in delavci elektro podjetij.

Zaradi obilnega deževja preko nedeljskega dne in noči pa so na Upravi za zaščito in reševanje zabeležili skupno 36 dogodkov.

Posamezni dogodki so bili zabeleženi na območjih občin Brezovica, Celje, Domžale, Dravograd, Hrastnik, Ivančna Gorica, Kočevje, Ljubljana, Laško, Lenart, Ljubljana, Postojna, Prevalje, Radeče, Slovenske Konjice, Šentilj, Škofljica, Tržič, Vodice, Vrhnika, Zagorje ob Savi, Zreče in Žalec. 

Meteorna voda je v večini primerov zalila prostore, oziroma ogrožala objekte, poplavljala podvoze in cestišča. Zaradi razmočenega terena so se sprožili manjši zemeljski plazovi, eden od teh je ogrožal stanovanjsko hišo. Na terenu je posredovalo 33 gasilskih enot, od tega tri poklicne.

Na območju občine Zreče na cesti iz Zreč proti Rogli je po poročanju Uprave Republike Slovenije za zaščito in reševanje nekaj pred polnočjo zaradi snega preko ceste padlo več dreves. Posredovali so gasilci PGD Zreče in drevesa odstranili.

Na regionalno cesto v naselju Vurmat v občini Podvelka se je včeraj zvečer podrlo drevo, ki je oviralo promet. Delavci cestnega podjetja Vzdrževanje in obnova cest Celje so ga razžagali, odstranili in sprostili promet.

Gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Šmartno na Pohorju so ob 21.44 s ceste v naselju Frajhajm v občini Slovenska Bistrica odstranili štiri podrta drevesa.

V Podvelki v občini Podvelka je ob 20.29 zaradi okvare na daljnovodu brez električne energije ostalo 472 odjemalcev. Napako odpravljajo delavci Elektra Maribor.

V Čreti v občini Hoče - Slivnica so nekaj pred polnočjo gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Hotinja vas odstranili podrto drevo s cestišča.

Zaradi teže snega se je danes na regionalno cesto v Ribnici na Pohorju podrlo drevo in zaprlo polovico voznega pasu. Odstranili so ga delavci cestnega podjetja Vzdrževanje in obnova cest Celje.

V naselju Laznica v Mestni občini Maribor se je zjutraj, ob 5.37, okoli dva kubična metra zemljišča vsulo čez cesto in jo zaprlo. Gasilci Gacilske brigade Maribor in Prostovoljnega gasilskega društva Pekre so zavarovali kraj dogodka in obvestili komunalno podjetje, ki odstranjuje plaz. Obveščene so bile pristojne službe.

V naselju Pivola v občini Hoče - Slivnica pa so zjutraj, ob 6.40, gasilci Gasilske brigade Maribor s cestišča odstranili podrto drevo.

O vremenskih nevšečnostih poročajo tudi iz občin Selnica ob Dravi in Lovrenc na Pohorju.

Sneg je pobelil tudi Mariborsko Pohorje, poročajo bralci Mariborinfo.

Kako bo danes?

Danes zjutraj bodo padavine ponehale tudi v vzhodni Sloveniji. Čez dan se bo na zahodu delno zjasnilo, drugod bo ostalo zmerno do pretežno oblačno. Ponekod bo še pihal severni veter, na Primorskem šibka do zmerna burja. Najvišje dnevne temperature bodo od sedem do 12, na Primorskem do 16 stopinj Celzija.

Jutri bo na severovzhodu zmerno do pretežno oblačno, občasno bo rahlo deževalo. Drugod bo sončno z občasno povečano oblačnostjo. Zjutraj bo po kotlinah osrednje Slovenije megla. Najnižje jutranje temperature bodo od v alpskih dolinah okoli -4, drugod od -2 do 6, najvišje dnevne od 9 do 14, na Primorskem do 16 stopinj Celzija.

V sredo bo na vzhodu še deloma sončno, drugod se bo oblačnost povečala, ponekod v zahodni in južni Sloveniji bo občasno rahlo deževalo. V četrtek bo oblačno s padavinami.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kakšne barve je sonce?

Starejše novice