V teh dneh so se začela dela za ureditev ptujske mestne tržnice, ki bo doživela temeljito prenovo, vredno nekaj manj kot 5 milijonov evrov.

Ptujska mestna tržnica bo v sedmih mesecih zaživela v povsem prenovljeni podobi. Prenovo bo izvedlo podjetje KPL, skupaj z družbo Makro 5 gradnje, projekt prenove mestne tržnice pa je vreden 4.818.860,18 evrov. Večji del denarja za obnovo bo Mestna občina Ptuj črpala iz evropskih razvojnih sredstev.

Privlačno za prebivalce in obiskovalce mesta

S projektom ureditve mestne tržnice se nadaljuje temeljita prenova starega mestnega jedra, ki Ptuju prinaša nov urban in večnamenski prostor.

Župan Mestne občine Ptuj Miran Senčar je ob podpisu pogodbe z izvajalcem pred mesecem dni povedal: »Z ureditvijo tega dela mesta bomo preuredili pomemben del zgodovinskega mestnega jedra, ki bo privlačno za prebivalce in obiskovalce. Ob tem bomo izboljšali pogoje za tržnično dejavnost in pridobili nov prireditveni prostor v samem srcu Ptuja. V zadnjem času se je že večkrat pokazalo, da Ptuj takšen prostor potrebuje. Vrsta dogodkov, ki jih skozi vsako leto organiziramo v mestu in so pomemben del naše identitete, presega lokalne okvirje in potrebuje temu primerno infrastrukturo.«

Tako bo videti prenovljena tržnica

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kakšne barve je sonce?

Miki (nepreverjen)

Obnove se je lotil en sam človek (in en bager). Pravo razkošje za toliko milijončkov. Zgodba mostu se ponavlja.

Starejše novice