Foto: Žan Osim
V parku Ljudski vrt smo danes obiskali medgeneracijsko druženje.

Predstavniki ptujskih nevladnih organizacij in aktivni občani so septembra lani zasnovali dogodek »Dobimo se v parku!«, s katerim želijo povezati meščane.

Odločili so se za pristop organizacije dogodkov na zelenih površinah, ki nimajo tržne vrednosti – za katere ne potrebujemo denarja. Ugotavljajo namreč, da si ljudje redko vzamemo čas zase in hitimo le po opravkih ali trgovskih središčih.

Foto: Žan Osim
Foto: Žan Osim

Da to rutino prekinemo, organizatorji Društvo Steza, KD Objemko, Društvo Lilith, Zasebni vrtec Vilinski gaj, DPD Svoboda Ptuj, Kuku - društvo za kreativno udeležbo, Regionalno stičišče NVO Podravja, Terezine knjige in Društvo Zoja vabijo na družabne popoldneve.

Začenši z današnjim dnem, bodo vsako prvo soboto v mesecu pripravljene aktivnosti, pridruži pa se lahko vsak. Druženja bodo potekala ob športu, igrah in glasbi. 

Kot »otvoritveni dogodek« se je danes med 14.00 in 16.30 pod organizacijo Društva Steza odvila igra Štrbunk – družabna igra, pri kateri z metanjem vrečk na leseno ploščo zbiramo točke.

Navihanost in smeh sta napolnila park Ljudski vrt na Ptuju, kjer so ob čaju in kavi sončno soboto aktivno preživeli tako odrasli kot otroci.

Tovrstna druženja bodo v okviru akcije »Dobimo se v parku!« vse do novembra na različnih zelenih lokacijah v mestu in njegovi okolici, celotni program pa najdete tukaj.

Foto: Žan Osim
Foto: Žan Osim
Foto: Žan Osim
Foto: Žan Osim
Foto: Žan Osim
Foto: Žan Osim
Foto: Žan Osim

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Priimek aktualne predsednice države?

Starejše novice