Na Mariborskem Pohorju sta Ilka Štuhec in Jure Košir obiskala otroke, ki sodelujejo v vseslovenski akciji Šolar na smuči.

V tem tednu bo na Pohorju brezplačno smučalo blizu 400 smučarjev, danes pa sta jih s svojim obiskom razveselila mariborska šampionka Ilka Štuhec in ambasador akcije Jure Košir.

Akcija Šolar na smuči je nastala s ciljem popularizacije smučanja med otroki, poteka pa med 21. in 26. januarjem na Mariborskem Pohorju, Rogli, Cerknem, Krvavcu, Voglu in v Kranjski Gori.

V akciji ob smučiščih sodelujejo še Smučarska zveza Slovenije, Zavod za šport Republike Slovenije Planica in Policija. Zlati pokrovitelj akcije je tudi Perutnina Ptuj, ki je zbrane počastila z brezplačnimi hot dogi.

Navdušenje ob prihodu Ilke in Koširja

Vrhunec letošnje akcije na Mariborskem Pohorju pa je bil nedvomno danes, ko je s smučarji smučal legendarni Jure Košir, obiskala pa jih je tudi najboljša slovenska smučarka lanske sezone, ki je zaposlena na policiji, Ilka Štuhec. Priljubljena Mariborčanka je poskrbela za veliko veselje med mladimi smučarji in podelila kartončke s svojim podpisom.

Brezplačno smučalo že 7000 učencev

Namen akcije je, da se otroci naučijo osnov smučanja in pred prihajajočimi zimskimi počitnicami usvojijo pravila varnosti na smučiščih. Od leta 2014, ko je projekt zaživel, so sodelujoči smučarski centri omogočili brezplačno, zabavno in poučno izkušnjo na snegu že skoraj 7000 učencem. Mnogi med njimi so v tej akciji prvič stopili na smuči.

Zaradi pozitivnih odzivov iz prejšnjih let akcijo ponovno podpira tudi Marprom, ki upravlja žičnice in smučišča na Pohorju. Tako na mariborsko smučišče vse do petka prihajajo učenci četrtih in petih razredov osnovnih šol iz severovzhodne Slovenije. Zagotovljene imajo brezplačno vozovnice, kot tudi učitelje smučanja.

Pomemben segment akcije je tudi ohranjanje smučarske tradicije v Mariboru in učenje mladih smučarjev o pravilnem vedenju na smučiščih ter varnem smučanju. Pri tem pri akciji pomagajo tudi mariborski policisti.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kateri veliki ptič je najbolj značilen za Prekmurje?

Starejše novice