V teh dneh so na ptujski mestni tržnici postavili stole, ti pa so pri meščanih vzbudili zelo mešane odzive.

O tem, kaj vse je narobe s prenovljeno ptujsko mestno tržnico, je bilo prelitega že veliko črnila. A razprave še zdaleč ni konec.

V teh dneh so namreč na tržnici namesto nekdanjih lesenih klopi v senci dreves postavili okoli 50 kovinskih stolov, pričvrščenih v tlak iz granitnih kock.

Stoli so razporejeni v različnih skupinah: nekaj jih je postavljenih v krogu, dva sta obrnjena v eno stran, spet trije v drugo in tako dalje. Ponekod se po dva ali trije stoli držijo skupaj, nekateri pa stojijo ločeno. Stolov ni mogoče premikati ali obračati.

Splet preplavili pikri komentarji

Na spletnih družbenih omrežjih se je o novi pridobitvi na ptujski mestni tržnici že vnela vroča razprava. Nekaterim so stoli všeč, drugim ne, večina pa opozarja na njihovo nefunkcionalnost.

Na stolih poleti praktično ne bo mogoče sedeti, saj se bo kovina preveč segrela, na senco dreves pa tudi ni mogoče računati.

Tudi je težko verjeti, da se bodo našle prav takšne skupine ljudi, da jim bo fiksna postavitev stolov ustrezala.

Za pojasnila smo se obrnili tudi na Mestno občino Ptuj. Objavili jih bomo takoj, ko jih bomo prejeli.

Komentarji (3)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kako je ime prekmurskemu glasbeniku Kreslinu?

Ivan (nepreverjen)

Denarja je preveč!

Dušan (nepreverjen)

Ta občina res ne ve, kako bi zapravljala, naš denar. Za vezico na britofu, ki jo občani bolj potrebujemo pa ni posluha, in ni denarja. Me zanima koliko je to stalo, to pa nihče ne pove. Svinjarija je to, ni nobene sence, keri občan se bo vse del, na ta vroči stol. G. Župnija Nuška novo vezico rabimo, pa bojo bolj veseli kot teh stolih, ki bojo rjaveli Ves Ptuj se zgraža.

boris (nepreverjen)

Ti stoli so sicer v nasprotju s(še veljavno) prepovedjo zadrževanja(sedenja)na javnih površinah,ki pa je NEUMNA,saj je tvegano le DRUŽENJE,pa še to le nad 5 oseb!!!Upam,da policija ljudi sedečih na stolih zaradi neživljenjskih pravil NE bo kaznovala oziroma ji preganjala?

Starejše novice