Skupaj s predstavniki KFC smo danes preizkusili jedi prve KFC restavracije v Sloveniji, ki se nahaja ob avtocestnem počivališču Dobrenje vzhod, na odseku Šentilj - Maribor v bližini meje z Avstrijo.

Goste in predstavnike KFC je Boštjan Klun ponesel v zgodbo Colonela Harlanda Davida Sandersa in jim razkril skrivnosti KFC kuhinje, to je način priprave najbolj svežega okusnega piščanca na svetu. Na druženju je dobrodošlico KFC-ju zaželel tudi župan občine Pesnica Venčeslav Senekovič.

Prva, a ne zadnja restravracija v Sloveniji

Regionalni direktor AmRest, odgovoren za slovenski in hrvaški trg, Istvan Kormendi je ob medijski pokušini in ogledu kuhinje povedal:

»KFC Dobrenje je naša prva restavracija v Sloveniji, zagotovo pa načrtujemo širitev tudi na druge lokacije. Cilj je vsekakor postati prva izbira Slovencev za priložnostne obroke s sveže paniranim, hrustljavim piščancem.«

Kako poteka priprava KFC piščanca?

V novi restavraciji smo lahko preverili, kako v KFC kuhinji poteka priprava najznačilnejših KFC jedi, med drugim piščanca Kentucky, hrustljavih perutničk Hot in Spicy Wings ali sendviča Zinger, ki so ga pred kratkim poslali celo v vesolje. 

Piščančje meso dobavljajo v restavracije 2- do 3-krat tedensko, nato ga, kot smo se lahko prepričali, lastnoročno panirajo in pripravijo v restavracijski kuhinji. Sledila je le še degustacija hrustljavega piščanca, postreženega v ikonični KFC Košari. Recept za KFC piščanca temelji na 70 let starem originalnem receptu.

Piščanca najprej zmarinirajo, nato ga ročno panirajo ...
... in pripravijo v vročem olju.

Od naročila do postrežene hrane ne sme miniti več kot dve minuti, je za Mariborinfo dejal regionalni direktor AmRest Istvan Kormendi, pripravljenega piščanca, ki stoji 90 minut pa zavržejo, saj sledijo načelu svežine.

Nekaj delovnih mest še na voljo

V nadaljevanju je Kormendi potrdil, da je KFC v lokalnem okolju odprl kar 35 novih delovnih mest, obenem pa je znova poudaril, da si želijo plodnega sodelovanja z lokalno skupnostjo. 26 delovnih mest je že zasedenih, ostala so še prosta: 

»AmRest je največji upravljalec restavracij v Srednji in Vzhodnji Evropi, v Sloveniji pa smo prevzeli vlogo ekskluzivnega distibuterja za KFC restavracije. V svojem portfelju trenutno beležimo 1500 restavracij s hitro prehrano, restavracij za priložnostno prehranjevanje in kavarn, od Španije pa vse do Kitajske. V tem oziru verjamemo, da je še veliko prostora za širitev tudi v Sloveniji.«

KFC restavracijo lahko obiščete vsak dan med 8.00 in 22.00, v nedeljo med 12.00 in 20.00.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kakšne barve je sonce?

Starejše novice