Soršak je v okviru projekta »20 za 20« podaril glasbene inštrumente osnovni šoli Mladika.

Marko Soršak – Soki je bobnar skupine Elvis Jackson, ki se je leta 2012 odločil lotiti dobrodelnega projekta »20 za 20«, s katerim osnovnim šolam podarja glasbene inštrumente. Projekt je nastal v želji, da bi slovenski otroci imeli priložnost in opremo za izobraževanje na področju glasbe. Ker pa je glasbil v šolah primanjkovalo, je Marko začel z zbiranjem denarja za nakup glasbil, ki jih je nato podaril osnovnim šolam.

V okviru projekta so mesec oktober poimenovali Rocktober, ki je bil zelo ploden in dobrodelen, saj je nova glasbila dobilo rekordno število šol v enem mesecu. Kot je za Ptujinfo povedal pobudnik projekta, so z več kot 40 glasbili razveselili 2500 osnovnošolcev iz sedmih različnih osnovnih šol.

Veseli obrazi ptujskih osnovnošolcev

Ena izmed šol, ki je v Rocktobru prejela nova glasbila, je osnovna šola Mladika, ki je prejela 14 sedečih bobnov Cajonov. Soršak nam je zaupal, da je učiteljica glasbe Jasna Drobne želela stole v učilnici zamenjati s sedečemi bobni in s pomočjo šole so to tudi omogočili: Zanimiva in posrečena ideja glasbene učiteljice sedaj odmeva po celi Sloveniji.

»Veselje otrok ob predaji glasbil je nepopisno. Neverjetno je, koliko talenta se skriva v naši mladini in škoda bi bilo to prezreti. Da temu ne bo tako, bom svoje poslanstvo divje širil še naprej. Do konca letošnjega leta je v planu obdariti še 10 šol in se tako povzpeti na število 69 skupno obdarjenih šol v zadnjih treh letih projekta. Končni cilj pa je 100 obdarjenih osnovnih šol,« je za Ptujinfo povedal Soki.

V okviru Rocktobra je ena izmed sedmih osnovnih šol, ki so prejela nova glasbila, bila tudi osnovna šola Cirkovce, kjer so učence razveselili z bas kitaro, setom bobnov ter elektro akustično kitaro. Novih glasbil so se osnovnošolci izredno razveselili, saj bodo lahko tako lažje razvijali svoj glasbeni potencial.

Začetek »20 za 20«

Ime projekta je nastalo potem, ko je bobnar skupine Elvis Jackson ob njegovi 20. obletnici delovanja kot glasbenik k sodelovanju povabil 20 slovenskih glasbenikov, s katerimi so posneli dokumentarni DVD, katerega glavno sporočilo je, da je pomembno vztrajati pri ciljih, ki si jih človek zada. Projekt je v zadnjih letih prerastel pričakovanja. Podjetja in posamezniki zdaj že kar sami pristopijo k projektu in darujejo sredstva za šole.

Foto: »20 za 20«

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kako je ime prekmurskemu glasbeniku Kreslinu?

Starejše novice