Pred dnevi je Ptuj dobil nov gostinski lokal. Preverili smo, kaj že ponuja in kaj še bo.

V začetku tega meseca so v pokritem delu prenovljene ptujske mestne tržnice odprli butično trgovino z lokalno pridelano hrano Ptujski škrnicl 2. Pred dnevi pa so Javne služe Ptuj poleg nje odprle še Ptujsko kavarno.

Nov gostinski lokal obsega sodobno zasnovan manjši svetel notranji prostor s štirimi mizami in desetimi sedišči. Ponuja razgled na mestno tržnico.

Velika letna terasa pa obsega okoli 90 do 100 sedišč, razporejenih po tržnici, je povedal direktor Javnih služb Ptuj Alen Hodnik: »Tako lahko vsak gost najde svoj priljubljen kotiček tržnice. V sončnih dneh pa veliki večini miz senco ponujajo senčniki, ki omogočajo prijetno posedanje tudi v najbolj vročem delu leta.«

Kmalu tudi otroška igrala in osvežilni koktejli

Ptujska kavarna bo ponujala velik izbor brezalkoholnih pijač, piva, vina in drugih alkoholnih pijač. Poudarek bo na vrhunski kavi, ki ni pripravljena mimogrede, pač pa z veliko truda in znanja o pripravi espresso napitkov.

Z raznoliko ponudbo tort, panakot in mafinov, ki jo bodo še dopolnjevali, skrbijo tudi za sladokusce. Vsak dan do 10. ure ob naročilu katerekoli kave gostje dobijo tudi brezplačen mufin.

Kmalu bo na voljo še pestra poletna ponudba osvežilnih napitkov: alkoholnih in brezalkoholnih koktejlov, ledenih kav in pakiranega sladoleda.

Kmalu bodo v okviru terase na voljo še otroška igrala.

Da bi se na ptujsko tržnico vrnil mestni vrvež

Delovni čas je trenutno še prilagojen razmeram. Od ponedeljka do sobote je Ptujska kavarna odprta med 7. in 20. uro, ob nedeljah pa med 10. in 19. uro.

Z odprtjem lokala sta se kolektivu Javnih služb Ptuj pridružili dve novi sodelavki.

Direktor omenjenega podjetja je poudaril: »S svojim odprtjem želi Ptujska kavarna ponovno obuditi ptujsko tržnico in nanjo zvabiti mestni vrvež. Moderni notranji in zunanji ambient iz naravnih materialov sledi naši filozofiji, s katero smo že prepričali vse naše kupce v trgovinah Škrnicl.«

Foto: Slaščičarna Samanta, Facebook
Tako je bilo na otvoritvi Ptujske kavarne (foto: Slaščičarna Samanta, Facebook).

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kako je ime prekmurskemu glasbeniku Kreslinu?

Starejše novice