Gneča na bencinski črpalki
Z jutrišnjim dnem se bodo ponovno zvišale cene pogonskega goriva. Takšno je trenutno stanje na bencinskih servisih na Ptuju.

Že v soboto in nedeljo so se na nekaterih bencinskih servisih vile kolone čakajočih, na številnih izmed njih pa je goriva celo zmanjkalo.

Gospodarski minister Matjaž Han je danes izpostavil, da gre pri pomanjkanju goriva za logistične težave, ne pa za hujše motnje na trgu, je poročala Slovenska tiskovna agencija.

Delno gre za običajen pojav pred napovedano spremembo cen, je priznal, a je opozoril tudi na to, da je bil konec tedna zaradi praznikov v sosednjih državah prometno zelo obremenjen, zaradi česar je bila dostava goriv na bencinske servise upočasnjena.

Blagovne rezerve nafte so polne, je po poročanju STA še dejal Han, pri tem pa pojasnil, da jih država lahko sprošča le v primeru zares hudih motenj trga, o katerih pa da trenutno ni mogoče govoriti.

Zakaj so se bencinski servisi po državi znašli v težavah?

V Petrolu in OMV Slovenija so za STA povedali, da nimajo težav z zalogami, temveč z dostavo goriva na bencinske črpalke. 

Zaradi velikega povpraševanja, tako s strani tujcev, ki so v tranzitu čez Slovenijo, kot s strani prebivalcev, se je prodaja goriv v njihovi mreži najmanj podvojila, so izpostavili v Petrolu. 

Kakšno je trenutno stanje?

Spomnimo še, da so pri časniku Finance izračunali, da bo glede na vse vstopne parametre cena 95-oktanskega bencina v torek dosegla približno 1,74 evra za liter, cena dizla pa 1,81 evra. Uradne cene bodo po Hanovih napovedih znane danes popoldne.

Na Ptuju smo preverili, kakšno je stanje popoldne, dan pred napovedano podražitvijo. 

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Priimek aktualnega predsednika države?

Starejše novice