V okviru sodelovanja med Skupino SIJ in Olimpijskim komitejem Slovenije - Združenjem športnih zvez ter ob podpori lokalne skupnosti so danes na Ptuju postavili še zadnji poligon v letošnjem letu.

V športnem parku Grajena so postavili jekleni poligon za vadbo na prostem, že enajsti v Sloveniji, in se hkrati dogovorili, da jih bodo do konca leta 2022 postavili še devet in bo tako prebivalcem Slovenije na voljo skupno dvajset jeklenih poligonov.

Gre za tripartitni podprojekt med Skupino SIJ, Olimpijskim komitejem Slovenije in občino

Vsaka postavitev in otvoritev je tripartitni podprojekt, ki poveže Skupino SIJ, Olimpijski komite Slovenije in občino. Poligon, sestavljen iz 86 metrov jeklenih cevi, ki so ga izdelali v družbi SIJ Acroni, so v uporabo krajanom predali član uprave Skupine SIJ Tibor Šimonka, prvi podpredsednik OKS-ZŠZ mag. Janez Sodržnik, ambasador poligona Dejan Zavec, predsednik Športne zveze Mestne občine Ptuj in vodja regijske pisarne OKS-ZŠZ Ptuj Franjo Rozman ter županja občine Ptuj Nuška Gajšek

Program na dogodku so popestrili učenci Osnovne šole Ljudski vrt Ptuj in skupaj s predstavniki športnih društev s Ptuja, Športne zveze Mestne občine Ptuj, četrtne skupnosti Grajena ter člani Športnega društva Grajena in Zavoda za šport Ptuj poligon tudi premierno preizkusili.

Ob vsakem poligonu je tabla z navdihujočo športno zgodbo lokalnega športnega junaka, ki s svojo zgodbo v ljudeh prebuja jekleno voljo. In prav ambasador jeklenega poligona na Ptuju, simpatični boksar Dejan Zavec, je tisti, ki je nad novo lokalno športno pridobitvijo še posebej navdušen. Na tabli sta poleg njegove fotografije zapisana tudi slogan in sporočilo Jeklene volje:

''Naj te vodi zavedanje, da ti nihče v življenju ne more zagotoviti, da boš postal najboljši. Lahko pa se zaneseš na svojo voljo, ki je edino zagotovilo, da se dan za dnem trudiš postati boljši in dosežeš svoj cilj.''

Spodbudnemu sporočilu se je pridružil tudi ptujski ambasador Dejan Zavec in dodal:

»Izredno sem vesel, da smo tudi na Ptuju deležni takega športnega poligona, saj so vadbene površine kot je za izrednega pomena za razvoj športa in motoričnih sposobnosti naših najmlajših. Želim si, da bodo krajani Ptuja poligon vzeli za svojega in ga vključili v svoj vsakdan.« 

V športnem parku Grajena je zbrane pozdravila tudi ptujska županja Nuška Gajšek, ki je ob otvoritvi jeklenega poligona povedala:

»Nova pridobitev za Mestno občino Ptuj me izjemno veseli. Ponosni smo, da je Športni park Grajena izpopolnil svojo ponudbo za občane, prepričana sem, da bo nov poligon ne samo služil svojemu osnovnemu namenu, temveč združeval in povezoval ljudi ter spodbujal aktiven način življenja. Iskrena hvala Slovenski industriji jekla ter Olimpijskemu komiteju Slovenije za skupno sodelovanje v projektu Jeklena volja, s čimer so našim občanom omogočili dodatne možnosti za zdrav življenjski slog.«
 

Začetek projekta jeklenih poligonov sega v leto 2014, ko so se v Skupini SIJ odločili, da želijo skupnostim, v katerih delujejo njihove družbe in živijo njihovi zaposleni z družinami, ter drugim lokalnim skupnostim po Sloveniji omogočiti brezplačno rekreacijo na prostem. 

FOTO: Aleš Fevžer

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kako je ime prekmurskemu glasbeniku Kreslinu?

Starejše novice