23. Dnevi poezije in vina so se pričeli včeraj, verze in vino pa bodo ob pestrem festivalskem dogajanju združevali vse do sobote.

Pred včerajšnjo večerno otvoritvijo festivala sta obiskovalce po poteh in razpotjih sodobne poezije popeljala dr. Igor Saksida in raper Rok Trkaj, ki sta v Knjižnici Ivana Potrča Ptuj predstavila antologijo Pesem sem. Knjigo so letos izdali pri založbi Beletrina, tudi organizatorici Dnevov poezije in vina, da bi poezijo približali mladim in mladim po srcu.

Županja Mestne občine Ptuj Nuška Gajšek
Vodja festivala Dnevi poezije in vina Aleš Šteger

23. Dneve poezije in vina je včeraj zvečer na Vrazovem trgu z branjem Odprtega pisma Evropi otvoril njegov avtor Ilija Trojanow, bolgarsko-nemški romanopisec, publicist in pesnik. »V pismu odkrito in kritično naslavlja Evropejke, Evropejce, evropske politične odločevalce ter vse, ki posledice trenutne politike še posebej občutijo,« so povedali v Zavodu za založniško dejavnost Beletrina.

Avtor letošnjega Odprtega pisma Evropi, nemški pesnik bolgarskega rodu Ilija Trojanow

Sledilo je Veliko pesniško branje, kjer sta pesmi prebirala častna gosta letošnjega festivala, srbska pesnica Radmila Lazić in kitajski pesnik Bei Dao, ter Nemec Jan Wagner in Slovenka Glorjana Veber. Za zaključek prvega festivalskega večera je intimno vzdušje pričarala glasbena skupina Pliš.

Častna gostja 23. Dnevov poezije in vina, srbska pesnica Radmila Lazić
Častni gost 23. Dnevov poezije in vina, kitajski pesnik Bei Dao
Preberite še

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kateri veliki ptič je najbolj značilen za Prekmurje?

Za dalmatinsko vino (nepreverjen)

Dalmacija vino ponuja izvrsten izbor:
- Peristil
- Dalmatinac
- Sjor Bepo
- Kastelet
- Peljesac
- Plavina
...

Starejše novice