V Mariboru je dolgo tlela želja po večjem in sodobnejšem, predvsem pa manj nevarnem skate parku. Ta se sedaj le uresničuje.

Vse od leta 2014 so potekala v Mariboru velika prizadevanja za ureditev mariborskega skate parka. Objekti so bili zastareli, neprimerna asfaltna podlaga pa je predstavljala nevarnost za padce in poškodbe. Po več letih obljub je občina le obljubila obnovo in rekonstrukcijo.

V začetku novembra 2018 sta takratni župan Mestne občine Maribor Andrej Fištravec in Boštjan Mencinger, direktor podjetja Lesnina MG, podpisala pogodbo. Po idejni zasnovi podjetja Arhiteza ga bosta sestavljala rolkarski poligon in društveni objekt s ploščadjo, kjer bosta tudi možna gostinska dejavnost in skladiščenje opreme.

»Nov skate park se bo od starega razlikoval po obsegu površine in podrobnem oblikovanju poligona v sklenjeno celoto vrhunskih in sodobnih športnih naprav, primernih za organizacijo večjih, tudi mednarodnih tekmovanj,« so pred pričetkom obljubili na občini.

V januarju se je prenova pričela.

»Največji skate park v Sloveniji«, katerega obnova je stala nekaj manj kot 600.000 evrov, bo na aktivno preizkušnjo povabil že v septembru.

Kot pojasnjuje občina natečajno rešitev, bo skate park dopolnila tudi ureditev parka ob Pekrskem potoku, ki predvideva ureditev struge potoka z razširitvami za ureditev vodnih biotopov in potrebno infrastrukturo. Na posameznih razširitvah pa bi se oblikovali »manjši trgi z dopolnilnimi vsebinami (informacijska točka, razgledni stolp, urbani park, vrtički s tržnico, sanitarije, arheološki park …)«.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Priimek aktualnega predsednika države?

Starejše novice