Foto: Jaka Arbutina
Preverili smo, kaj se dogaja z ureditvijo nabrežja Drave na Lentu.

Kljub temu, da so se dela na Lentu konkretno zavlekla, so se konec minulega meseca vseeno zaključila. No, vsaj večino njih. Še vedno namreč v oči bode nedokončano nabrežje Drave, in številni Mariborčani se še vedno sprašujejo, kaj bo tu nastalo.

Spomnimo, da naj bi se po načrtih nabrežje Drave na Lentu uredilo kot položno stopnišče, na katerem bi lahko obiskovalci posedeli, in se družili.

Stopnice naj bi se uredile pri Pristanu, na vzhodu in seveda pri Stari trti, kjer bo glavno stopnišče.

Po naših informacijah je ureditev stopnic pri Pristanu in na vzhodu zamaknjena za nedoločen čas, glavno oziroma centralno stopnišče pri novem trgu - Trgu Lent pa naj bi se uredilo takoj, ko bo to možno. Vsaj tako pravijo na mariborski občini.

PREBERITE ŠE:

Za ureditev stopnic predvidenega dobrega pol milijona

Iz Mestne občine Maribor so namreč za Mariborinfo sporočili, da je za ureditev stopnic do reke pred Hišo Stare trte predvidenih 550.000 evrov.

»Ocenjujemo, da so omenjena sredstva dovolj za izvedbo oziroma gradbeno obrtniška dela stopnic v osrednjem delu Lenta in hkrati za vse potrebne ostale stroške, kot so nadzor, končna projektna dokumentacija,« so sporočili iz občine.

Kdaj bi lahko do ureditve prišlo trenutno še ni znano, saj na občini pravijo, da usklajujejo projektno dokumentacijo, vezano na že izvedene betonske temelje. 

Poleg uskladitve projektne dokumentacije morajo izvesti javno naročilo.

Tako še vedno ni znano, kdaj se bodo dela začela in bodo stopnice dokončane.

Foto: Jaka Arbutina

Starejše novice