Ste si letos že ogledali praznično okrašen Ormož? Lučke v hladno beli barvi vas bodo od Kerenčičevega trga popeljale proti grajski pristavi in drsališču. Tam se bo na drsalkah mogoče zapeljati kar v ... novo leto!

Najopaznejši element letošnje praznične okrasitve Ormoža je gotovo okoli sedem metrov visoka smreka na Kerenčičevem trgu, ki ima obliko vinske steklenice. Okrašena je z zelenjem in okoli 3.000 lučkami.

Letošnja novost je svetleča zavesa

Na Občini Ormož so postregli z natančnimi številkami: »Pred občinsko stavbo je na drevesih okoli 4.000 lučk. Novost je svetleča zavesa, ki se skozi Ormož razpre na štirih lokacijah preko ceste. Na teh delih smo porabili 3.600 lučk. Na trgu so okrašena tudi manjša drevesa in ulične svetilke, za to smo porabili 2.000 lučk in 69 metrov svetlobnih cevi. S svetlečimi elementi je okrašen tudi grajski stolp

To pa še ni vse. Okoli šest metrov visoka jelka pred ormoško grajsko pristavo je okrašena z 2.500 lučkami. Na prizorišču Severolandije in drsališča žari še okoli 4.000 lučk. Celotno občino krasi tudi okoli 90 svetlobnih snežink na ulični razsvetljavi.

Na Občini Ormož so razkrili: »Pripravo drsališča - podlago, izdelavo ledu, postavitev šotora - so izvedli zaposleni v občinskem Oddelku za upravljanje z občinskim premoženjem. Prav tako so izvedli okrasitev mesta.«

V ormoškem občinskem proračunu so letos za nakup novih elementov in montažo rezervirali 5.600 evrov.

Drsanje je v Ormožu brezplačno, cena izposoje drsalk je simbolična

V pravljični vasi na robu grajskega parka in ob poslopju ormoške grajske pristave je 3. decembra zaživelo najeto drsališče, na voljo bo vse do 26. januarja prihodnje leto.

Poleg 200 kvadratnih metrov ledne površine so podeskali tudi veliko površino poleg drsališča, ki omogoča druženje in zabavo tudi za ostale obiskovalce.

Drsanje je v Ormožu brezplačno, za izposojo drsalk pa je treba odšteti dva evra na dan. Na voljo je sto parov drsalk za izposojo, v kratkem bodo poskrbeli tudi za nekaj zaščitnih čelad.

Bi novo leto pričakali na ledu?

Za led in gostinsko ponudbo ob drsališču bo do božiča skrbela Gostilna Ozmec, odtlej do konca sezone pa Gostilna Črni ribič. Ob vikendih organizatorji sicer poskrbijo tudi za kakšno animacijo, tako so Ormož že obiskali akrobati in Ledena kraljica.

Ormoško drsališče je odprto od ponedeljka do petka med 13. in 20. uro, v soboto in nedeljo pa med 12. in 20. uro.

Drsališče bo zaprto le 24. in 25. decembra ter 1. januarja.

Na zadnji dan letošnjega leta se bo drsanje v Ormožu pričelo po 20. uri in trajalo do jutranjih ur. Novo leto 2020 bo tako mogoče pričakati na ledu.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kakšne barve je sonce?

Starejše novice