Policista med kontrolo naletela na kup odpadkov.

V torek sta policista v Brezju v Mariboru, med kontrolo Ptičjega gozda, Gaj - ornitološki naravni spomenik, naletela na odvržene odpadke.

Med odpadki so bila oblačila, plastična embalaža, elektronika, ostanki živali - najverjetneje ovce in podobno.

Z zbiranjem obvestil in ogledom odvrženih smeti sta policista ugotovila, da sta odpadke odvrgla dva prebivalca Maribora.

O najdbi živalskih ostankov so policisti obvestili veterinarsko higienično službo in Medobčinski inšpektorat, ki je o smeteh obvestil pristojno podjetje, ki je oziroma bo območje počistilo in odpadke odpeljalo.

Zoper oba kršitelja bodo podali predlog drugemu prekrškovnemu organu za uvedbo postopka o prekršku,  zaradi kršitve Uredbe o odpadkih, ker sta odpadke odvrgla v naravnem okolju in z njimi nenadzorovano ravnala in po Zakonu o veterinarskih merilih skladnosti, ker z živalskimi stranskimi proizvodi nista ravnala  in jih skladiščila v skladu z določili zakona, temveč sta jih odvrgla.

Mariborski policisti verjamejo, da bo pristojni prekrškovni organ zraven predpisane globe, naložil tudi plačilo stroškov odstranjevanja tako odvrženih odpadkov.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Priimek aktualnega predsednika države?

Starejše novice