Z leti so prireditve postale tradicionalne in v tako majhnem kraju jim je uspelo narediti nekaj izjemnega in velikega.

Pred šestimi leti so v Občini Kidričevo ustvarili sklop prireditev, ki s pestrim programom privabljajo ljudi od blizu in daleč.

Občina Kidričevo se je letos odločila, da k sodelovanju povabi podjetje iz lokalnega okolja. V sodelovanju z družbo Talum so oblikovali koncept praznične okrasitve, ki je tokrat zasnovan na aluminiju – kovini prihodnost in ga je moč zaznati na prav vsakem koraku. K temu je svoje pripomogel tudi navihan Aluminko, ki je z vragolijami prisoten na vseh dogodkih.

Pestro dogajanje

Kot so nam sporočili z Občine Kidričevo se je Zvezdni park z drsalno stezo uradno odprl 1. decembra s postavitvijo velikanske alu jelke in alu krogel (spletenih iz aluminijaste žice). Vsa alu dekoracija je okrašena z rdečimi božičnimi »kuglicami«. Da je bilo za obiskovalce še bolj zanimivo, so si lahko ogledovali samo izdelavo jelke, saj je Tomaž Plavec le-to izdeloval sredi parka. Aluminko je nato alu jelčico podaril zvezdni vili Zvezdici, ker je zagledan vanjo in jo je želel očarati, ona pa mu je v zahvalo pričarala svetleče zvezdice, ki krasijo njegova oblačila.

Do zdaj so se zvrstili že številni dogodki: Miklavževanje, v hiši Zvezdne vile so brali najlepše slovenske in svetovne pravljice, obiskala jih je Muca Copatarica in otroci so se spoznali s svetom lego robotike, dogajanje je popestrila tudi skupina Čupakabra, ki je pričarala pravo ognjeno predstavo, otroci so lahko oddali pismo Božičku in si ogledali gledališko predstavo Hrestač … V sredo, 20. decembra, bodo otroke razveselili Sneguljčica in sedem palčkov, ki bodo Božičku na drsalkah pomagali razdeliti darila, v petek, 22. decembra, pa si bodo lahko ogledali žive jaslice. Ponedeljek in torek, 25. in 26. decembra, bodo lahko otroci obiskali Božička v pravljični hiški z ognjiščem, v sredo, 27. decembra, bo še zvezdna poslikava obraza in nato se bo v petek, 29. decembra, pestro dogajanje končalo z otroškim silvestrovanjem.

Stroške okrasitve in delo umetnika Tomaža Plavca je prevzel Talum. Občina Kidričevo je samo za dogodke namenila okrog sedem tisoč evrov. V letošnjem letu imajo tudi novost: drsalno stezo, katere investicija je bila podprta s sponzorskimi sredstvi, prav tako del sponzorskih sredstev namenijo za dogodke. Vsi sponzorji so navedeni tudi na spletni brošuri. Glede obiska pa pravijo, da so iz leta v leto bolj navdušeni.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kako je ime prekmurskemu glasbeniku Kreslinu?

Starejše novice