Pustni čas se začne šele po svečnici, ki jo praznujemo 2. februarja. Za tradicionalno Maškerado v Vidoncih v Prekmurju pa so se priprave že začele.

Že skoraj trideset let po občini Grad poteka organizirana Maškerada, ki bo letos 22. februarja v Vidoncih. Prav s tem namenom je danes po vseh vaseh občine potekalo pozvanje in nabirka, s katero bo Prostovoljno gasilsko društvo Vidonci kupilo gasilsko motorno brizgalno.

Vesele maškare so se zbrale že zjutraj ob sedmi uri in z petjem, plesom in harmoniko prinesle polno smeha in veselja v prav vse domove.

»Tou, ka de seden lejt tak hitro naokouli, si je nišče od nas nej mislo pa žmetno je vörvti, ka smo Vidomščarge že pa na vrsti za sprevajanje fašanske norije. Tou pa je prilika, ka se tüdi mi pokažemo, ka smo nej kakša biciklin liga. Ta minoula lejta so nej bila boug zna kaj, ali tak smo dosta kaj napravili. Dosta pa je ostalo samo pri guči pa na paperi. Ena od takših reči, štera že lejta fejst žüjli naše vrle gasilce, je gasilska motorna brizgalna. Ta stara je že več kak dvakrat punoletna, pa če že vužge, ma takši druk, kak če bi dejte scalo,« so zapisali organizatorji.

Tekst in foto: Zvonko Žekš

Tagi

Komentarji (2)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kakšne barve je sonce?

Martina (nepreverjen)

V kavbojke so se inda glij nej oblačili...

Friderik 1950 (nepreverjen)

Nebom se spuščal v res nizkotne komentarje ob izgubi mladega življenja, bi pa kot stanovalec v naselju nad elektrarno rad v celoti demantiral 'strokovnost' gospoda Bevka, saj je omenjeni odsek zelo nevaren in prometno povsem napačno označen. Na omenjenem odseku so v novejšem času umrli trije ljudje, ob treh hudo poškodovanih, dve žrtvi pa sta starejšega datuma, da o zmečkani pločevini sploh ne govorimo.

Starejše novice