Ptujska enota Doma upokojencev Ptuj se bo do konca leta ponašala z novo pridobitvijo.

Pri ptujski enoti Doma upokojencev Ptuj na Volkmerjevi cesti so že dolgo načrtovali novo kavarno, konec junija letos pa so se gradbena dela tudi začela.

Direktorica Doma upokojencev Ptuj Jožica Šemnički je razložila, zakaj so se odločili za novo investicijo: »Dom kapacitete 320 mest potrebuje prostor, ki bo srečevališče stanovalcev s svojci.«

Kavarna v prizidku Domu upokojencev Ptuj bo odprta tudi za zunanje uporabnike, ciljana populacija so predvsem starejši iz lokalnega okolja.

Poleti pokrit prostor, pozimi zimski vrt

Novo kavarno pri ptujskem domu za starejše bodo izvedli v obliki zimskega vrta, kot prizidek k obstoječi jedilnici. Vstop v kavarno bo mogoč tako iz jedilnice kot tudi s terase, torej od zunaj.

Stene bodo v celoti panoramsko steklo, ki ga bo poleti mogoče odpreti na teraso. Poleti bo torej to pokrit prostor, pozimi pa zimski vrt.

Pokrit prostor bo meril 18 krat 11 metrov, torej 198 kvadratnih metrov.

Ponudba kot v žlahtni dunajski kavarni

Nova kavarna bo opremljena z mizami in udobnimi stoli ter manjšim šankom. V prostor bosta umeščena tudi pianino in večji televizijski zaslon.

Naročiti bo mogoče kavo, tople in hladne napitke, sladoled, kremno pecivo in podobno. Ponudba bo skratka podobna tistim v žlahtnih dunajskih kavarnah.

V novi kavarni bo mogoče organizirati kulturne in družabne prireditve, na primer praznovanja rojstnih dni stanovalcev.

Postavili bodo otroška igrala

Na novo bodo uredili tudi parkovno površino ptujskega doma upokojencev. Dostopno rampo oziroma klančino bodo spremenili tako, da bo imela bistveno lažji naklon.

Osebam na invalidskem vozičku bodo vstop v park olajšali. V parku bosta ostala obstoječa ribnik in kegljišče, dodane pa bodo parkovne klopi in otroška igrala

»Namen otroških igral je sporočilo, da so vnuku dobrodošli pri dedkih in babicah,« je dejala direktorica Doma upokojencev Ptuj.

Dela bodo končana do konca leta

Vrednost investicije z DDV znaša 325.333 evrov. Investitor je Dom upokojencev Ptuj, vir sredstev pa je neporabljena amortizacija.

V postopku javnega naročila je bilo za izvajalca del izbrano ljubljansko podjetje Lesnina MG oprema.

Gradnja nove kavarne se je pričela konec junija letos, rok za dokončanje del pa je december 2020.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kako je ime prekmurskemu glasbeniku Kreslinu?

Starejše novice