Vir: Mestna občina Maribor
Nova brv, ki nastaja čez Dravo, v mestu še vedno buri duhove. Četudi brv Lent - Tabor ne bo povezala Mariborčanov, pa bo že kmalu povezala oba bregova Drave. Zdaj že znamenita brv dobiva končno podobo.

Številni Mariborčani in drugi mimoidoči se še vedno radovedno ustavljajo na mariborskem Glavnem mostu in opazujejo dela, ki jih izvaja Makro 5 gradnje, za novonastajajočo brv Lent - Tabor.

Nova brv, ki bo dolga nekaj več kot 130 metrov, bo umeščena na mesto, kjer je do prve polovice 20. stoletja več stoletji stal lesen most, preko katerega je šla pomembna prometna pot.

Brv bo široka nekaj več kot pet metrov. Nosilna jeklena konstrukcija bo obložena z lesenim opažem z vgrajeno razsvetljavo, na obeh nabrežjih pa bo ob zaključku mostu urejena ploščad.

Dela pa na mariborskem Lentu hitro napredujejo, saj bo že čez nekaj dni nastajajoča brv dosegla oba bregova Drave ter s tem povezala Lent in spodnji del Tabor.

Projekt bo stal 4,5 milijona evrov

Spomnimo. Za 4,5 milijona evrov vreden projekt je Evropski sklad za regionalni razvoj prispeval 2,6 milijona evrov.

Prejšnji župan Andrej Fištravec je projekt uradno ustavil, ekipa trenutnega mariborskega župana Saša Arsenoviča pa je idejo znova vzela iz predala, saj se ujema z vizijo celovite ureditve območja ob Dravi, sem pa sodi poleg nove brvi med drugim še obnova Lenta med Studenško brvjo in Vodnim stolpom.

Vir: Mestna občina Maribor
Vir: Mestna občina Maribor
Vir: Mestna občina Maribor
Vir: Mestna občina Maribor
Vir: Mestna občina Maribor
Vir: Mestna občina Maribor

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kako je ime prekmurskemu glasbeniku Kreslinu?

Starejše novice