Mestna občina Ptuj je lani prvič izvedla participativni proračun. Izglasovali ste tudi, da si želite fitnes na prostem v Spuhlji, in naposled dočakali otvoritev!

Mestna občina Ptuj je lani prvič svojim občankam in občanom omogočila sodelovanje pri občinskem proračunu. Takrat je bilo največ glasovnic oddanih prav v Spuhlji, kar 166.

Okoliški prebivalci so si močno želeli fitnesa na prostem, saj je bil izglasovan kot en izmed projektov participativnega proračuna. Na območju Spuhlje so domačini izglasovali tudi defibrilator. 

»Izpolnili smo obljube na začetku mandata, ko smo govorili, da bomo uvedli participativni proračun. In danes imamo enega boljših in lepših izvedenih projektov,« je ob odprtju povedala Nuška Gajšek, županja Mestne občine Maribor.

Obiskali smo fitnes na prostem! 

Prav danes, 4. avgusta, je ptujska občina svojemu namenu predala fitnes na prostem v Športnem parku Spuhlja. 

Zanj so namenili 12.500 evrov, pri čemer pa so se z dobaviteljem naprav dogovorili, da jih bodo postavili kar sami. S tem so prihranili skoraj tri tisoč evrov, s prihranjenim denarjem pa so nabavili dva dodatna športna elementa, je danes razložil Branko Strelec, predsednik Četrtne skupnosti Spuhlja.

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kakšne barve je sonce?

HM (nepreverjen)

Nuška Gajšek, županja Mestne občine Maribor. ??? Joje, joje...

Starejše novice