Se še spomnite zgodbe Ptujčanke Vanje in njenega sina Vida? Zgodba, ki se je tako dotaknila Slovenk in Slovencev, da je bil znesek za hiško, ki bi jo skoraj izgubila, zbran v rekordni hitrosti.

Vanja Ropič s svojim 18-letnim sinom s posebnimi potrebami Vidom živi na obrobju Ptuja. Že dve leti nazaj, pa ni bila prepričana, ali bosta z Vidom lahko ostala v svoji hiški. 

Po ločitvi od moža so se začeli kopičiti dolgovi, kar je pomenilo, da bi lahko izgubila hišo. Cilj je bil zbrati 36.700 evrov, s katerimi bi lahko odkupila hišo od banke upnice.

Zgodba Vanje, mame, ki sama skrbi za Vida, se je dotaknila mnogih. Nalagali so se evri, celoten znesek pa je bil zbran v neverjetnih štirih dneh. 

»Jočem. Od sreče, ganjenosti in preplavlja me hvaležnost. Iskreno? Nekaterim izmed občutkov sploh ne poznam imena. Hvala, od srca hvala,« se je tedaj čustveno zahvalila mamica Vanja. 

Vid dobil svojo sobo, kopalnico, nekaj denarja pa v dobrodelne namene

Donacij je bilo veliko, vendar pa sta Vanja in Vid zbirala za svojo hiško. Za dom je bil denar zbran, ostalo ga je še nekaj viška. Vanja se je odločila, da bo z neverjetno gesto povrnila okolici. 

»Verjamem, da kar dobiš, moraš dati nazaj,« je takrat dejala Vanja. 

Že dlje časa je spremljala delo UP-ornika, menila je, da so oni pravi naslov za doniran denar. Večji znesek od donacij je nakazala prav temu društvu. 

Se spomnite zgodbe Vida iz Nazarij? Tudi on je pomagal Vanji in Vidu. Licitiral je žogo s podpisom Gorana Dragića, s tem pa je zbral kar šest tisoč evrov. Ker je bil denar za hiško že zbran, pa se je Vanja odločila, da bo tudi ta znesek podarila. Šest tisoč evrov je tako podarila Osnovni šoli Gustava Šiliha Maribor, saj je to šola, ki jo Vid obiskuje.

»Pravljica se nadaljuje«

»Hvala Slovenija,« se danes še enkrat zahvaljuje Vanja. Za donacije, rekorden odziv, prizidek k hiški, ki bi jo skoraj izgubila. 

Prva noč v novem stanovanju je za Vidom. Vanja je zapisala, da se je zbudil spočit in nasmejan. 

»Pravljica se nadaljuje,« je delila svojo srečo. 

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kako je ime prekmurskemu glasbeniku Kreslinu?

Starejše novice