Bolšji sejem v Maribor je poln, pa čeprav so v veljavi dodatni ukrepi za omejevanje širjenja koronavirusa.

Brelec Ptujinfo nam je poslal fotografije, ki jih jih je posnel danes na bolšjem sejmu v Coni Tezno, kjer je ogromno obiskovalcev.

Večina obiskovalcev nosi zaščitno masko.

Prodajalci bolšjega sejma v Mariboru prodajajo vse – živila, oblačila, starine, pohištvo … Na eni izmed fotografij je tudi policijsko vozilo, ki je parkirano ob prodajalcih oblačil.

Obstajajo tudi izjeme, ki sicer masko imajo, a je ne nosijo pravilno.

Ukrepi, ki so v veljavi od sobote, so zaprtje gostinskih obratov in hotelov, prepovedano je tudi prodajanje in ponujanje blaga ter storitev. Med izjemami, ki lahko še zmerom obratujejo, so živilske trgovine, trgovine z gradbenimi in inštalaterskimi materiali, s hrano za živali in trgovine s kmetijskimi potrebščinami.

Sledi tudi zaprtje dijaških in študentskih domov, razen izjem, kjer ni drugih možnosti. Javni potniški promet prehaja na načrt B, kar pomeni, da je na voljo tretjina kapacitet. Od jutri naprej bodo zaprti tudi vrtci, a bodo obstajale tudi izjeme, kjer starši delajo in ne morejo zagotoviti varstva.

Javno zbiranje je omejeno na šest oseb.

Bolšji sejem je obiskala tudi policija.
Na sejmu prodajajo tudi oblačila.
Gneča avtombilov in pešcev na boljšem sejmu v Mariboru.
Ali obiskovalci sejma upoštevajo varnostno razdaljo?
Prodajalci prodajajo oblačila in živila.
Boljši sejem na Teznem.
Večina obiskovalcev in prodajalcev nosi zaščitno masko.

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kako je ime prekmurskemu glasbeniku Kreslinu?

Koncajte (nepreverjen)

Meni se zdi lepo, saj se ne moremo kar živi zakopali. Pa naj nas že nehajo obveščati o vsakem okužene, o vsaki okužbi v posamezni občini, o starosti okuženih. Ampak naj povedo starost tistih v bolnici, od kje so prišli, ali so iz DSO in o starosti umrlih. Mislim, da bi morali spremljati le zelo bolne in bi zdravstvo imelo več časa, ne pa da še ukvarjajo vse dni le z mrzlično iskanjem pozitivnih in njihovim obveščanjem.

Starejše novice