FOTO: Mediaspeed
V soboto je v okviru letošnjega Kurentovanja nastopila priljubljena hrvaška pevka Severina.

V soboto, 16. februarja, je v Karnevalski dvorani v Qcentru nastopila priljubljena hrvaška pevka Severina. S svojim nastopom je Ptujčanom pognala kri po žilah, obiskovalci pa so v zanimivih pustnih kostumih poskrbeli za pravo karnevalsko vzdušje. 

Prihajajoči dogodki:

Mednarodni slikarski Ex-tempore Ptuj Karneval 2019

V Galeriji Magistrat v Mestni hiši bo 22. februarja ob 16.00 potekala otvoritev razstave in podelitev nagrad. 11. Mednarodni slikarski ex-tempore Ptuj je največja likovna prireditev v okviru Kurentovanja, ki je v teh letih preko 700 umetnikov iz Slovenije, Hrvaške, Avstrije in Italije.

Obarjada in otvoritvena etno povorka

V Minoritskem samostanu (Minoritski trg 1, Ptuj) bo 23. februarja ob 10.00 potekala Tradicionalna dobrodelna obarjada Lions kluba Ptuj. Ob 11.00 pa se začne otvoritvena etno povorka. Po ulicah in trgih Ptuja se bodo sprehajali v žive barve odeti etnografski liki iz Slovenije in tujine.

Poleg vsem dobro poznanih kurentov se boste na ptujskih ulicah in trgih iz oči v oči srečali s številnimi domačimi pustnimi liki, kot so kopjaši, cigani, orači, ruse, piceki, medvedi … ter mnogimi etnografskimi maskami in liki iz tujine.

Predstavitev avtohtonih pustnih likov

Na Mestnem trgu bo od 24. do 28. februarja in 4. Marca, od 17.00 do 18.30 potekala predstavitev avtohtonih pustnih likov. 

Nočna povorka 

Nočna povorka, ki bo v petek, 1. marca ob 18.00, na karnevalsko osvetljene in okrašene mestne ulice Ptuja privabi številne skrivnostne like. V zavetju teme se na ulice podajo demonske podobe, ki spreletavajo srh po telesih gledalcev. Mimo nas bodo tako hodili hudiči in parklji, plazili zombiji in drugi gospodje noči, ki bodo uprizarjali boj med svetlobo in temo.

V Miheličevi galeriji pa bo ob 18.30 potekala dražba likovnih del Bejž kurent, čopič gre!. Zbrana sredstva bodo namenjena socialno ogroženi družini. 

Mestni pustni korzo 

Povorka našemljenih meščanov ima svoje začetke že v letu 1873 in predstavlja živi dokaz, kako globoko je pustovanje zakoreninjeno v življenje mesta Ptuj. Postanite del te tradicije meščanskega pustovanja in se 2. marca ob 10.30 na Vrazovem trgu, našemljeni sprehodite po ptujskih ulicah.

Mednarodna karnevalska povorka

Vrhunec Kurentovanja, ko ptujske ulice in trge v karnevalski povorki preplavi tisočglava množica pustnih mask in tradicionalnih likov. Za prav posebno vzdušje poskrbijo izvirne karnevalske skupine in mnogi satirični liki. Pridružite se karnevalski povorki, ki bo 3. marca ob 13.00 na Mestnem trgu. 

Pustni torek in pokop pusta

Pustni torek je praznik v najstarejšem slovenskem mestu. Zabave v mestu se začnejo 5. marca že ob 11.00 na Mestnem trgu  in trajajo vse do poznih večernih ur. 

FOTO: Mediaspeed

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kateri veliki ptič je najbolj značilen za Prekmurje?

Starejše novice