Končno nas je tudi v Podravju presenetil sneg. Morda bo pa letos celo božič bel?

Meteorološka zima se je začela, z drugim dnem decembra pa nas je po Sloveniji že zajelo sneženje. Morda pa bomo letos doživeli celo bel božič. 

V noči iz srede na četrtek lahko pričakujemo še več snega, saj se bodo ponoči padavine še okrepile, proti jutri pa postopoma ponehale. 

Konec tedna lahko pričakujemo, da se bo meja sneženja postopno dvignila do okoli 1500 metrov, postalo bo tudi nekoliko topleje. 

Sneg prinaša zimske radosti in poledico 

Na cesti bodite pozorni, saj saj bo v noči na četrtek tudi na vzhodu Slovenije možnost poledice in žledu, poročajo iz Urada za meteorološko napoved Agencije Republike Slovenije za okolje.

V zahodni in osrednji Sloveniji bi lahko do četrtka zjutraj po nekaterih napovedih zapadlo tudi več kot 25 centimetrov snega

Na cesto le s primerno zimsko opremo

Iz Primorske že poročajo o kaosu na avtocesti. Tako je hitra cesta Nova Gorica - Razdrto pri uvozu Vipava v smeri Razdrtega že zaprta zaradi zdrsa več vozil. 

Po poročanju portala Promet.si je zaradi zdrsa vozil zaprt tudi vozni pas med Senožečami in Nanosom ter med Postojno in počivališčem Ravbarkomanda. 

Na Gorenjskem sta zaprti že dve cesti. Gorenjska avtocesta med priključkom Radovljica in Lesce v smeri Karavank ter regionalna cesta Lancovo - Radovljica. Cesti sta zaprti zaradi prometne nesreče in zdrsa. 

Tudi na Celjskem sneg že povzroča prometne preglavice. Po poročanju STA so bili policisti do sedaj obveščeni že o treh prometnih nesrečah v Rogatcu, Mali Brezi in v Pečici. Iz Koroške poročajo o poledici. 

Je Martinova vraža napovedala sneg?

Za soncem svetega Martina, kaj kmalu pride sneg, zmrzlina.  

Tako vsaj pravi stara vraža, ki napoveduje sneg in mraz, če je na praznik svetega Martina toplo. 

Posebno znan je tudi pregovor: »Če se Martinova gos po ledu plazi, ob božiču navadno po blatu gazi.« Letošnja gos sicer ni bila na hladnem, če bo pa božič moker, pa še je prehitro napovedati. 

Mariborske griče že beli sneg.
Na ceste se odpravite le s primerno opremo!
Tudi ptujske strehe so že začele pokrivati snežinke.
Pohorje je že zasneženo.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kako je ime prekmurskemu glasbeniku Kreslinu?

Starejše novice