To so čudoviti malčki, katerih brejo mamico je društvo Animal Angels rešilo z verige. In tako danes vsi skupaj čakajo na ljubeč dom.

»Naši čudoviti malčki rastejo kot gobice pod dežju. Pred nekaj dnevi so upihnili svojo prvo mini svečko.«

Mladički so mešanci, saj je mama mešanka z bernskim planšarjem, medtem ko je oče neznan. Najverjetneje se je zaljubila v sosedovega psa in tako so na svet prikukali 12. decembra.

Ob prevzemu bodo psički cepljeni in čipirani, potni list zanje pa bo izdan na novega skrbnika. Ker se psički oddajajo kot člani družine, že boksi, ute in verige takoj odpadejo. Bodoči lastnik bo ob primernem času moral poskrbeti za kastracijo in sterilizacijo.

Simpatične kužke lahko spoznate v okolici Maribora, na voljo za posvojitev pa bodo 12. februarja. Če si kdo želi novega najboljšega prijatelja, lahko pokličete Edo na 041 829 575.

Za kužke skrbi društvo Animals Angels, ki je neprofitna in v celoti prostovoljna organizacija. Pomagajo živalim, zavetiščem, društvom in socialno ogroženim posameznikom, ki imajo doma žival, a zanje ne morejo skrbeti.

»Naše poslanstvo je pomagati brezdomnim, zlorabljenim in zanemarjenim živalim v Sloveniji ter tudi izven naših meja.«

Z ulic rešujejo tako pse kot muce, poskrbijo za cepljenja, sterilizacije in kastracije. Živali tudi nameščajo v začasne, pospešeno pa jim iščejo stalne domove. Pomemben del njihovega delovanja je tudi osveščanje ljudi in prijava neodgovornih ravnanj z živalmi.

Posvojitev živali, ki je ostala brez doma ali lastnika, toplo priporočamo tudi v uredništvu Ptujinfo, zato redno objavljamo zgodbe živali, ki iščejo nove skrbnike. Pomagajmo jim skupaj najti topel in ljubeč dom.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kakšne barve je sonce?

Starejše novice