Foto: Mestna občina Ptuj, Facebook
Županja Mestne občine Ptuj je danes v Mestni hiši sprejela najboljše dijake srednjih šol v ptujski občini.

Županja Mestne občine Ptuj Nuška Gajšek je v Mestni hiši danes sprejela najboljše dijake ptujske občine.

Najboljši dijaki posameznih šol so prejeli medaljo z grbom Mestne občine Ptuj na steklu. Naj dijak Gimnazije Ptuj in naj dijaka triletnega in štiriletnega izobraževalnega programa Šolskega centra Ptuj pa so poleg tega prejeli še listine.

Najboljši dijaki šol Mestne občine Ptuj v šolskem letu 2019/2020

Anja Kramberger, ekonomski tehnik

Gabriel Škraba, strojni tehnik

Alen Osterc, oblikovalec kovin

Lea Žunkovič, kmetijsko-podjetniški tehnik

Niko Križnik, tehnik računalništva

Dominik Bigec, mehatronik operater

Urška Kiselak, gimnazija

Foto: Mestna občina Ptuj, Facebook

Najboljše dijake izberejo ravnatelji

Kolegij ravnateljev Šolskega centra Ptuj in ravnatelj Gimnazije Ptuj sta naredila izbor najboljših dijakov posameznega izobraževalnega programa.

Izmed njih sta na podlagi kriterija Pravilnika o podeljevanju priznanj in nagrad osnovnošolcem, športnikom osnovnih šol, učencem glasbenih šol, dijakom in študentom Mestne občine Ptuj izbrala najboljše dijake za šolsko leto 2019/2020.

Naj dijak Elektro in računalniške šole v srednjem strokovnem izobraževanju je postal Niko Križnik iz Slovenje vasi. Vsa leta šolanja je šolo zastopal na različnih tekmovanjih, najvidnejše uspeje je dosegel na računalniškem področju. Odlikujeta ga tudi pozitivna naravnanost in pomoč sošolcem.

Naj dijak Elektro in računalniške šole v srednjem poklicnem izobraževanju je postal mehatronik operater Dominik Bigec iz Zgornje Pristave. Ves čas šolanja je nesebično pomagal vrstnikom, bil je tudi predsednik razredne skupnosti in vestno opravljal svoje šolske in obšolske obveznosti. V drugem letniku je na državnem tekmovanju osvojil srebrno priznanje.

Naj dijakinja Biotehniške šole v srednjem strokovnem izobraževanju je postala kmetijsko-podjetniška tehnica Lea Žunkovič iz Stoperc. Naziv si je prislužila z vedno odličnim učnim uspehom in z uspehi na tekmovanjih iz matematike, slovenščine, ekologije, stroke in športa, aktivna pa je bila tudi v lokalnih društvih.
 

Foto: Mestna občina Ptuj, Facebook

Naj dijak Strojne šole v srednjem strokovnem izobraževanju je postal strojni tehnik Gabriel Škraba z Zgornje Hajdine. Vsa štiri leta izobraževanja je dosegel odličen uspeh, sodeloval je v izmenjavi Erasmus. Številne uspehe je dosegel na tekmovanjih, predvsem iz matematike, sočolcem pa vedno nesebično priskočil na pomoč.

Naj dijak Strojne šole v srednjem poklicnem izobraževanju je postal oblikovalec kovin-orodjar Alen Osterc iz Moškanjcev. Hkrati je tudi naj dijak triletnega izobraževalnega programa Šolskega centra Ptuj za iztekajoče se šolsko leto. Vsa leta šolanja je zaključil z odličnim uspehom, udeleževal se je matematičnega tekmovanja, na pomoč pa je priskočil tudi sošolcem. Še posebej se je izkazal pri delu od doma.

Foto: Mestna občina Ptuj, Facebook

Naj dijakinja Ekonomske šole Ptuj v srednjem strokovnem izobraževanju je postala ekonomska tehnica Anja Kramberger iz Gradišč. Hkrati je tudi naj dijakinja štiriletnega izobraževanega programa Šolskega centra Ptuj za to šolsko leto. Na številnih šolskih, državnih in celo mednarodnih tekmovanjih je dosegla dobre rezultate, med njimi sta prvi mesti v kategoriji sejemski nastop na 7. Državnem tekmovanju učnih podjetij in na Podjetniškem izzivu za mlade. Je tudi državna prvakinja s področja računovodstva.

Naj dijakinja Gimnazije Ptuj za to šolsko leto je postala Urška Kiselak iz Gerečje vasi. Bila je predsednica razreda in predsednica dijaške skupnosti. Vključevala se je v najrazličnejša področja dela na šoli, od kulture, zgodovine in družbeno-angažiranih projektov do okoljskih projektov in naravoslovja. Bila je tudi ambasadorka evropskega parlamenta ter soavtorica knjige Ptuj po kapljicah, uspehe je dosegala tudi na raznih tekmovanjih.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kateri veliki ptič je najbolj značilen za Prekmurje?

Starejše novice