Prečesali smo nepremičninski portal nepremicnine.net in poiskali izstopajoče stanovanjske hiše, ki so trenutno naprodaj v Mariboru. To je pet najdražjih hiš v Mariboru in okolici, ki trenutno iščejo kupca.

Osamljena vila 15 kilometrov iz Maribora - 1.600.000 evrov

Vila s posestvom se razprostira na 25.000 kvadratnih metrih, od tega je 20.000 kvadratnih metrov negovanih travnatih površin s sadnim in drugim drevjem ter 5.000 kvadratnih metrov gozdnih površin, ki ponuja možnost izgradnje heliodroma.

Skozi vhodni portal do vile vodi 100 metrov ceste z drevoredom, ki ponuja pogled na celotno posestvo, s popolno zasebnostjo, čudovito naravo z lastnim vodnjakom s pitno vodo in izvirom potoka v gozdu.

Vhod popelje obiskovalca v prostorno predsobo in naprej v dvorano z velikim stopniščem z galerijo, veliko bivalno kuhinjo z izhodom na veliko teraso, dnevnim prostorom s kaminom z izhodom na pokrito teraso, jedilnico, sobo za goste s kopalnico, garderobno sobo, pralnico s sušilnico in sanitarije.

V zgornji etaži je glavna spalnica z garderobno sobo in kopalnico, druga spalnica s kabinetom oziroma igralnico, fitnes sobo z izhodom, pisarno ter veliko kopalnico. V sklopu vile sta dve garaži za vozila in kurilnica.

10 metrov od vile je samostojni objet, ki zajema letno kuhinjo v povezavi z vinsko kletjo, prostor v pripravi za zunanje sanitarije ter dodatno kletjo pod veliko teraso.

Vila Hoče v Spodnjih Hočah - 1.050.000 €

Vila Hoče je zasnovana za prijetno in udobno bivanje večje družine, lokacija zagotavlja popolno privatnost. Veliko zemljišče se lahko uporablja kot zasebni park in je primerno za izgradnjo dodatnih stanovanjskih ali nestanovanjskih objektov.  

Zraven hiše je zgrajena samostojna garaža, kjer sta predvideni dve parkirni mesti, kolesarnica ter shramba. Sama stavba je sestavljena iz treh etaž, kleti, pritličja in prvega nadstropja in obsega 730 kvadratnih metrov bivalne površine.

V kleti etaži je predviden prostor za privatni spa s samostojnim fitnesom, savno in bazenom, ki še ni dokončan. Poleg tega ima veliko pomožnih prostorov. Pritličje obsega glavni vhod s prostorno avlo, kuhinjo, sobo, kopalnico ter stranišče, v drugem delu pritličja pa se nahajata kabinet ter zelo velika in razgibana dnevna soba, z izhodom na zgornjo teraso.

V prvem nadstropju sledi velika sprejemna veža, glavna spalnica z garderobo, z lastno kopalnico in straniščem, izhod na balkon, poleg tega sta v prvem nadstropju še dve dodatni spalnici, še ena kopalnica in stranišče. Poleg stopnišča je predvideno tudi dvigalo.

Samostojna hiša v Zgornjem Radvanju - 1.000.000 €

V Zgornjem Radvanju se prodaja energetsko učinkovita hiša, zgrajena leta 2016. Hiša je sestavljena iz kleti, pritličja in enega nadstropja. Vse tri etaže so velike 100 kvadratnih metrov oziroma skupaj 300 kvadratnih metrov na 597 kvadratnih metrov velikem zemljišču. Poleg tega je v prvem nadstropju na terasi velik bazen.

Pri gradnji so bili uporabljeni jeklo, opeka in beton, na mestih, kjer je učinkovitost vsakega od naštetih materialov največja. V pritličju in nadstropju je debelina zidov 77 centimetrov za razliko od kleti, kjer je 92 centimetrov. Notranji ometi niso klasični, ampak so na grobo podlago iz trstike naneseni glineni ilovnati ometi v treh slojih. 

Ogrevanje je talno s toplotno črpalko, vendar ga hiša skoraj ne potrebuje. Fasada in streha sta bili zasnovani s 15 centimetrov debelim zračnim prostorom, ki je namenjen odvajanju vlage in vročega zraka, posledično pa zrak kroži po celotnem objektu. Lastna sončna elektrarna omogoča hiši, da je aktivna in da ustvari več energije, kot je porabi.

Hiša se nahaja na elitni lokaciji ob vznožju Pohorja, v Zgornjem Radvanju, le minutka hoje do sprehajalnih poti in rekreacijskih centrov.

Samostojna hiša z bazenom na Pobrežju - 950.000 evrov

Na Pobrežju se prodaja samostojna hiša, zgrajena leta 2010. Hiša je sestavljena iz pritličja in enega nadstropja. Njena površina je 450 kvadratnih metrov, okolica pa je velika 2.540 kvadratnih metrov.

V prvi etaži je večja sprejemna predsoba, skoraj 80 kvadratnih metrov velika dnevna soba z jedilnico in kuhinjo, družinska spalnica z lastno garderobo in kopalnico s tušem in masažno kadjo ter dve veliki sobi z garderobno sobo in kopalnico.

Iz prostorne dnevne sobe je razgled na zelenico in naravni gozd, ki pa ne zasenči lepo urejene zelenice z južno sončno lego. Velika pokrita terasa ponuja prostor za počitek in druženje ter se nadaljuje do bazena in naprej na travne površine. V spodnjo etažo se po manjši klančini zapeljemo do garaže za dve vozili. Zraven je z ločenim vhodom lahko tudi hišna pisarna.

V tej etaži je še 55 kvadratnih metrov velik družabni prostor s teraso, kjer najdemo zavetje ob vročih poletnih dneh. Zraven je še prostor za savno, delovna soba, utility in kopalnica. 

Prenovljena staromeščanska vila - 870.000 evrov

Staromeščanska vila stoji v neposredni bližini Ljudskega vrta in sega v leto 1901, vendar pa je v letu 2001 doživela popolno prenovo. Trenutno je preurejena v poslovne prostore, v katerih je zraven pisarn urejen tudi arhiv, čajna kuhinja, sanitarije ter ostali potrebni delovni prostori.

Obsega kar 449 kvadratnih metrov, in sicer je sestavljena iz kleti, pritličja, prvega nadstropja in podstrešja. Poslovni prostori so svetli in prijetni, kljub temu da je bila popolnoma obnovljena pa ponuja pridih domačnosti ter prvotne detajle. 

Zunanjost same vile je ohranjena, obnovili pa so celotno instalacijo, opleske, pohištvo, okna, tako da finančni vložki niso potrebni - brez težav se lahko spremenijo v prijetne bivalne prostore. Ogrevanje je urejeno na mestni plin, urejeni so priključki, po tleh je ponekod položena keramika, v delovnih prostorih pa je položen klasični parket. 

Ravno in ograjeno zemljišče v velikosti 948 kvadratnih metrov je lično urejeno, na njem je nekaj cvetja, grmovnic in vrtni paviljon.
 

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kakšne barve je sonce?

Starejše novice