Foto: Facebook profil Društva za zaščito živali Maribor
Na Facebook profilu Društvo za zaščito živali Maribor so zapisali, da je pes pritekel iz smeri Novega naselja proti Cmureški cesti v Lenartu.

Prestaršen pes je stekel pod kolesa modrega avtomobila, a je voznik to opazil in pravočasno dal svetlobne znake nasproti vozečemu vozilu, ki je pravočasno videlo, kaj se bo zgodilo.

Pes ni ranjen, a je pobegnil je na Cmureško cesto, tam pa se za njim izgubi sled. Pes je suh in očitno že dalj časa na cesti in res potrebuje pomoč.              

Na društvu pozivajo, da če se ta pes zateče h komu ali ga kje vidite ali imate možnost kakor koli ujeti oziroma ga zapreti za ograjo to storite in pokličite na telefonsko številko 040 187 113, so še zapisali na Facebook strani Društva za zaščito živali Maribor.

Brezbrižen lastnik psa naj bi živel v drugi občini, skoraj 10 kilometrov oddaljeni od tukaj, kjer se zdaj že en teden nahaja uboga žival. V društvu so izvedeli tudi, kje se je ta pes že vse nahajal in da je bil v preteklosti že dvakrat vrnjen že lastniku. 

Lastnika bodo ovadili pristojnemu inšpektoratu zaradi namerne zapustitve živali, še prej pa bodo na vse pretege poskušali rešiti psa. Ob tem zlasti prebivalce Lenarta prosijo za pomoč.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kako je ime prekmurskemu glasbeniku Kreslinu?

Starejše novice