Vir: bralka Mariborinfo
Na ulicah se je ponovno pojavilo beračenje s psi in to v trenutnih vročih temperaturah. Zaščitniki živali pozivajo ljudi, da jim ne dajejo denarja.

Na mariborskih ulicah so ponovno opazili ljudi, ki beračijo na način, da imajo ob sebi pse in jih tako izkoriščajo za zaslužek. Tovrstno početje je bilo v Mariboru moč opaziti že lani in tudi nekaj mesecev nazaj.

Na takratne primere beračenja s psi se je odzvalo tudi Društvo za zaščito živali Maribor, ki je opozorilo, naj jim mimoidoči ne dajejo denarja.

»Psom lahko kupite kakšno konzervo (najbolje, da jo odprete pred psom), vodo. Denarja pa na ta račun ne dajati,« so zapisali. 

Svetujejo, da je najbolje, da o tovrstnih zadevah obvestite uradne službe, kot sta policija in veterinarska inšpekcija.

Vir: bralka Mariborinfo

Na Obali našemljeni psi več ur na žgočem soncu

O beračenju s psi smo poročali že lani. Takrat so se ulični berači pojavili v Mariboru in na Obali, kjer so razburjali predvsem s tem, da so imeli nekateri s seboj pse, ki so jih našemili in tako izkoriščali za zaslužek. 

Na lastnike so leteli številni očitki, da pse mučijo v neprimernih razmerah: na visoki temperaturi, vročem asfaltu, po več kot deset ur dnevno, povrh vsega pa so še našemljeni. Ob sebi so imeli postavljeno čepico, v katero naj bi mimoidoči dajali denar.

O pojavu osebe, ki na ulici v Portorožu igra harmoniko in ima ob sebi našemljenega psa so bili takrat obveščeni tudi na Policijski upravi Koper, a prekrškov po zakonu o zaščiti živali ali elementov kaznivega dejanja mučenja živali niso ugotovili. 

Tiskovna predstavnica koprskih policistov je takrat povedala, da je policija pristojna zgolj za nadzor nekaterih ozkih segmentov zakona o zaščiti živali.

Policija je o ugotovitvah zato pisno obvestila Upravo Republike Slovenije za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin, Območni urad Koper.

Vir: bralka Mariborinfo
Vir: bralka Mariborinfo
Vir: bralka Mariborinfo
Vir: bralka Mariborinfo

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kakšne barve je sonce?

Starejše novice