Vir: Mestna občina Ptuj
Oglejte si renderje prenovljene Stare steklarske delavnice, Vrazovega trga in pripadajočih ulic.

Na Mestni občini Ptuj so oktobra lani objavili javni natečaj za revitalizacijo Stare steklarske delavnice in Vrazovega trga s pripadajočimi ulicami.

Pravočasno je bilo oddanih 14 elaboratov. Prvo nagrado v vrednosti 6.000 evrov si je po soglasnem mnenju strokovne komisije prislužil natečajni elaborat ljubljanskega podjetja Elementarna, krajinsko arhitekturo so zasnovali v škofjeloškem podjetju Kolektiv Tektonika.

Obeta se novo prizorišče na prostem

Elaborat predvideva tlakovanje iz granitnih kock, na Vrazovem trgu iz brušenih in rezanih mačjih glav, po stezah in na dvorišču Stare steklarske delavnice pa tlakovanje iz klasičnih mačjih glav, položenih v pesek.

Med dvoriščem Stare steklarske delavnice in Ulico Tomaža Šalamuna naj bi zasnovali obodni zid, ki bi se prek vrtljivih lamel odpiral na osrednji del dvorišča.

Oder velike dvorane Stare steklarske delavnice bi se lahko odprl na dvoriščno stran in ustvaril prireditveni prostor tudi na prostem.

Ocena investicije po navedbi natečajnika za objekt Kulturni center Stara steklarska znaša 1.507.445 evrov plus DDV in za ureditev Vrazovega trga s pripadajočimi ulicami 979.599 evriv in DDV.

Ponudbena cena projektne dokumentacije znaša 201.600 evrov in DDV.

Ste si že ogledali renderje?

Minuli ponedeljek, 21. septembra 2020, so v veliki dvorani Narodnega doma predstavili prenovo Stare steklarske delavnice.

Prvič so tudi predstavili vizualizacije načrtovane nove ureditve.

Prostori Stare steklarske bodo po prenovi namenjeni pretežno ljubiteljskim kulturnim skupinam, zato bodo glede uporabnosti prostorov upoštevali tudi njihove komentarje.

Vir: Mestna občina Ptuj
Vir: Mestna občina Ptuj
Vir: Mestna občina Ptuj
Vir: Mestna občina Ptuj
Vir: Mestna občina Ptuj

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kateri veliki ptič je najbolj značilen za Prekmurje?

Starejše novice