Ljubitelji filma so včeraj prišli na svoj račun. Na Ptuju se je namreč zgodil prvi drive-in kino, kot ga v vsej zgodovini mesta še ni bilo.

Na parkirišču Šolskega centra Ptuj oziroma blizu bivše vojašnice na Vičavi so včeraj pripravil prvi ptujski drive-in kino. Na mestu, kjer je pred leti stal karnevalski šotor, se je tokrat bilo mogoče z avtomobilom zapeljati v kino. Včeraj je bil na vrsti muzikal Briljantina iz leta 1978. Obiskovalci so novost sprejeli z navdušenjem, zato je tudi vzdušje bilo odlično.

Avtoradio na določeno frekvenco

Prizorišče je bilo  odprto od 20. ure naprej. Zvok iz filma seje je predvajal prek radijskih sprejemnikov v avtomobilih. Pri drive-in kinu ne gre le za film, temveč za celotno doživetje in vzdušje. Zato so pripravili domiselno tematsko gostinsko ponudbo s strežbo na kotalkah.

Ob filmu Briljantina so pripravili tudi spremljevalni program. Od odprtja prizorišča ob 20. uri do začetka filmske projekcije po 21. uri je igrala glasbena skupina Joe & the Rhytm Boys, obiskovalce pa so razveseljevali tudi starodobniki ter rockabilly kostumografija in scenografija.

Na voljo je bilo tudi brezplačno fotografiranje v foto kotičku s starodobnikom.

Vsi, ki ste včeraj zamudili priložnost za čudovito doživetje, imate danes novo priložnost. Ob 21. uri bo na sporedu nova akcijska komedija Gospodje.

FOTO: Albin Bezjak

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kateri veliki ptič je najbolj značilen za Prekmurje?

Starejše novice