Z današnjim pustnim torkom se uradno zaključuje jubilejno 60. Kurentovanje na Ptuju.

Letošnje kurentovanje na Ptuju ni bilo posebno samo zaradi okroglega jubileja. Ptuj je letos namreč postal evropska prestolnica karnevala, poleg tega pa so zabeležili še rekordno število obiskovalcev, med njimi tudi turiste iz več kot 17. držav.

»Že sama nedeljska povorka je presegla vsa pričakovanja in rekorde tako po ocenah kot po mnenju vseh prisotnih, ki že vsa leta sodelujejo v kurentovanju,« je povedala direktorica Zavoda za turizem Ptuj Tanja Srečkovič Bolšec.

11-dnevno rajanje se danes počasi izteka

Trgovine, banke, lekarne so že opoldne zaprle svoja vrata, saj pustnih norčij na Ptuju danes, na pustni torek, enostavno ne more zamuditi noben Ptujčan.

»Že kar dolgo časa zapiramo. To se pravi okrog 40 let. Zdaj bomo zaprli, potem pa se gremo še zadnjič poveselit pa pokopat pusta,« je povedala Nada Fiačko iz Miklošičeve knjižnice.

Medtem pa svojih vrat ne zapirajo ponudniki kulinarične ponudbe pred Mestno hišo. Odprta kuhinja namreč v času pusta uspešno povezuje ptujske gostince in lokalne ponudnike ter jim tako pusti, da ustvarjajo pustne kulinarične kreacije. »Mi smo danes prvič na Ptuju na Odprti kunji in tudi upamo, da bomo predstavili neko domačo kulinariko na drugačen, pustni, norčav način,« pa je dodal Aljaž Zemljič z Lük Bistroja.

Mesto so tako še zadnjič preplavile najrazličnejše maske

Od čebelic, vilink, piratov, pasjega parka in seveda kurentov, ki letos niso odganjali samo zlo, ampak kot pravijo tudi viruse. Da pa je pustni torek na Ptuju zares praznik, se strinja tudi županja Mestne občine Ptuj Nuška Gajšek: »Očitno je to na Ptuju res praznik. Ker ob 12. uri tudi zaključimo z rednim delom in potem imamo nekako pol dneva dopusta, da pusta pokopljemo.«

Zagotovo pa bo po pokopu pusta karnevalski duh živel v srcih Ptujčanov vse do naslednjega leta.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kakšne barve je sonce?

Starejše novice