Na parkirišču pri Zdravstvenem domu Ptuj so postavili dva kontejnerja, ki bosta služila obravnavi pacientov s sumom na okužbo z novim koronavirusom.

Spomnimo: v Sloveniji so sprva vzpostavili 16 vstopnih točk. Paciente s Ptujskega in Ormoškega, pri katerih bi obstajal sum na okužbo s koronavirusom, so doslej pošiljali na testiranje na vstopno točko v Maribor.

Predvidoma od jutri naprej bo testiranje na koronavirus mogoče tudi v dveh kontejnerjih na Ptuju. En kontejner bo namenjen odraslim, drugi pa otrokom.

V kontejnerje na Ptuju bodo napotili paciente s celotnega ptujskega in ormoškega območja. S tem bodo preprečili, da bi okuženi pacienti vstopili v Zdravstveni dom Ptuj.

Ptujska županja poziva k osebni odgovornosti

Županja Mestne občine Ptuj Nuška Gajšek je poudarila, da za paniko ni prav nobenega razloga: »Na tem mestu je treba pohvaliti in se res globoko pokloniti ekipi Zdravstvenega doma Ptuj z direktorico Metko Petek Uhan na čelu za izjemno dodelan, načrtovan in proaktiven pristop k obvladovanju in omejevanju okužb z novim korona virusom.«

Paciente je pozvala k največji možni meri osebne odgovornosti: »Dosledno spoštovanje navodil bo pripomoglo k temu, da bomo čimprej nazaj v ustaljenih tirnicah.«

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Priimek aktualnega predsednika države?

Starejše novice