V Vurberku so minulo soboto pripravili trgatev potomke najstarejše trte na svetu z mariborskega Lenta in pripravili razstavo z 51 deli.

Še prej pa so v tamkajšnji dvorani kulturnega doma odprli razstavo 4. Slikarske kolonije Vurberk 2018. Razstavo, na kateri je na ogled 51 del, je odprl župan občine Duplek Mitja Horvat. Tema letošnje slikarske kolonije, ki jo organizira Turistično društvo Vurberk, pa so bili Vurberški gozdovi in gozdne poti.

Razstava bo odprta tudi danes v nedeljo, do 15. ure ter tudi naslednjo soboto in nedeljo.

Berača tudi dupleški in ptujski župan

Ob obzidju vurberškega gradu pa že 13 let raste potomka najstarejše trte na svetu, za katero skrbi Turistično društvo Vurberk in njen oskrbnik Andrej Krepek. Letošnje trgatve sta se udeležila tudi Mitja Horvat, župan občine Duplek in Miran Senčar, župan mestne občine Ptuj, ki sta tudi bila v vlogi beračev.

Po končani bratvi so prizadevni člani društva na grajskem dvorišču opravili še stiskanje – prešanje – letošnjega pridelka. Po izjavi skrbnika, Andreja Krepka, pa je letina kar dobra, tako po kakovosti in tudi po količini.

Domači prigrizki in pečeni kostanji

Prireditev so z nastopom popestrili pevci moškega pevskega zbora iz Dvorjan ter ljudske pevke in pevci Društva upokojencev Vurberk, člani turističnega društva pa so poskrbeli za prigrizke in dobro kapljico ter pečene kostanje, ki so še kako teknili ob letošnjemu moštu, ki je bil obiskovalcem na voljo.

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kateri veliki ptič je najbolj značilen za Prekmurje?

Miki (nepreverjen)

Prosim vas lepo, avtor prispevka: "na Vurberku" in ne " v Vurberku" (tako kot je "na Ptuju" ali "na Blledu")

Starejše novice