Pred dnevi so začele obratovati javne sanitarije v pokritem delu prenovljene mestne tržnice. Gre za šele druge javne sanitarije na Ptuju, najbrž bodo potrebne še kakšne.

Z ureditvijo mestne tržnice so bile edine javne sanitarije v središču Ptuja podrte, so jih pa nadomestili z novimi. Stranišča pri ptujski tržnici so ločeno namenjena moškim, ženskam in invalidom. V slednji kabini je na voljo tudi previjalna miza. 

Javne sanitarije v objektu mestne tržnice v zimskem času obratujejo od ponedeljka do petka med 8. in 18. uro, v poletnem času med 8. in 20. uro. Ob sobotah, nedeljah in praznikih so sanitarije odprte med 9. in 20. uro.

Ob prireditvah bo stranišč premalo

Uporaba sanitarij v ogrevanih prostorih je brezplačna. Nove sanitarije čistijo vsakodnevno, za urejenost skrbijo Javne službe Ptuj.

Na Mestni občini Ptuj ocenjujejo, da bodo nove sanitarije v času javnih prireditev na tržnici oziroma v mestu premajhne: »Zato bomo v času dogodkov - kot vedno - zagotovili dodatne mobilne enote

Nekoč tudi pri mestnem parku, pod gradom in še kje

Nove javne sanitarije so edine v starem ptujskem mestnem jedru. Poleg njih so na voljo le še sanitarije pri parkirišču na Zadružnem trgu, na desnem bregu reke Drave. Sanitarije na glavni ptujski avtobusni postaji so že več let zaklenjene.

Na Mestni občini Ptuj so povedali: »Treba bo urediti javne sanitarije na glavni avtobusni postaji ter na območju mestnega parka in Ljudskega vrta, pod gradom in na Ranci. Glede ureditve le-teh že potekajo dogovori.«

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kateri veliki ptič je najbolj značilen za Prekmurje?

krmača (nepreverjen)

Saj pri nas že od leta 1992 preveč javno serjemo !!

Starejše novice