Preteklo nedeljo, 12. maja so se v Mariboru, na 1. Mariborskem Brainobrain tekmovanju, zbrali Brainobrainovci iz Maribora in Ptuja.

Več kot 100 otrok, se je na Osnovni šoli Prežihovega Voranca pomerilo v računanju v mentalni aritmetiki. Namen tekmovanja je motivacija otrok, njihovih staršev, druženje vseh mariborskih brainobrainovcev, širjenje pripadnosti in praznovanje odličnosti.

Velik izziv za otroke

Test je velik izziv za otroke, piše se tri minute, otroci na nižjih stopnjah računajo na abak, otroci na višjih stopnjah pa s pomočjo mentalne aritmetike (abakus si predstavljajo v mislih). Tekmovanje je namenjeno predvsem temu, da otroci sami vidijo, kako skozi leto napredujejo. Da vidijo, kako lahko s trudom in osredotočenostjo dosežejo in izboljšajo svoje cilje. 

Kot je povedala Mateja Car Križanič, vodja Brainobrain Maribor, v katerega je vključenih že več kot 100 otrok: »Zmagovalec je tisti otrok, ki se ne primerja z drugimi in ima že tako dobro razvito koncentracijo, da v 3 minutah ne misli na nič drugega kot na delo, ki ga opravlja.«

Ob zaključku tekmovanja pa so diplome podelili tudi prvi generaciji Brainobrainovcev v Mariboru. Gre za osem osnovnošolcev, ki so dobra štiri leta obiskovali program Brainobrain in ga uspešno zaključili z izpitom na najvišji, 10. stopnji.

Brainobrain v otroku prebuja genija

Tekmovanje Brainobrainovcev nikakor ni le matematično tekmovanje, prej prikaz osredotočenosti in napredka otrok v programu Brainobrain. Ta skrbi za miselno gimnastiko v najpomembnejših letih razvoja možganov, povečuje možgansko kapaciteto, spodbuja razvoj obeh polovic otrokovih možganov in krepi pomembne življenjske veščine, ki jih večina usvoji šele po končani fakulteti ali nikoli.

Program Brainobrain dela na tem, da otroci v skupini dobro delujejo, da so osredotočeni, da imajo vodstvene sposobnosti, razmišljajo širše kot drugi otroci in da urijo spomin. 

Še o programu Brainobrain

Brainobrain je po svetu večkrat nagrajeni program za izobraževanje otrok, ki ga je leta 2003 razvil Indijec Anand Subramaniam skupaj s svojima bratoma. Spodbuja razvoj obeh polovic možganov, življenjskih veščin in učinkovitih NLP tehnik. Otrokom pomaga razviti njihove resnične potenciale, ki jih klasično šolstvo običajno pušča ob strani in se osredotoča na pomembne veščine, kot so koncentracija, spomin, poslušanje, sposobnost učenja, kreativnost in vizualizacija.

V dveh polnih urah tedensko otroci računajo z abakom ali s pomočjo vizualizacije, rešujejo miselne izzive, tkejo tesna prijateljstva in medsebojno sodelujejo. Brainobrain, ki zelo hitro vpliva na otrokovo vedenje in njegove mentalne sposobnosti, je danes prisoten v 37 državah po svetu in izobražuje več kot 200.000 otrok. 

Metoda Brainobrain je prejela prestižno nagrado 'Best Kids Education Brand Award' za leto 2017. 

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kakšne barve je sonce?

Starejše novice