Slika je simbolična.
Naše kraje je ponoči zajel orkanski veter, ki je divjal vso noč in poskrbel za številne nevšečnosti. Na osnovni šoli Cirkovce odpadel pouk, zaprt je mejni prehod Gruškovje.

Močan veter povzroča preglavice po vsej državi, ponoči pa je dosegel tudi območje Ptuja. Močan veter je podrl številna drevesa in odkrival strehe.

Na osnovni šoli Cirkovce bo danes odpadel pouk, saj je močan veter odkril streho in poškodoval steklene površine, so sporočili na njihovi spletni strani. Prav tako na osnovni šoli pozivajo, da otroci, ki obiskujejo vrtec v Cirkovcih, danes, če je le možno, ostanejo doma.

Okoli 1. ure je močan veter odkril pločevinasto streho stanovanjske hiše v Majšperku. Gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Majšperk so s pomočjo krovcev pokrili 12 kvadratnih metrov strehe, so sporočili iz Uprave za zaščito in reševanje.

Mejni prehod Gruškovje zaprt

Malo pred 3. uro se je približno 300 metrov pred mejnim prehodom Gruškovje na regionalni cesti sprožil plaz, ki je zapisal cesto, so sporočili policisti. Promet je onemogočen, zato je cesta zaprta. Promet v smeri Hrvaške je preusmerjen na mejno prehoda Zavrč in Leskovec, preusmeritve na druge mejne prehode pa izvajajo tudi na hrvaški strani, so sporočili s PU Maribor.

Zaradi podrtih dreves je otežen ali onemogočen promet tudi na drugih, manj obremenjenih cestah. Ker vremenske napovedi niso spodbudne, je pričakovati še več težav v prometu.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Priimek aktualnega predsednika države?

Starejše novice