Andrej Šiško je nekaj po 9. uri zakorakal na prostost ...

Andrej Šiško, nekdanji predsedniški kandidat in ustanovitelj paravojaške enote Štajerska varda, je odslužil osemmesečno zaporno kazen. Pred mariborskimi zapori so ga v postroju pričakali pripadniki Štajerske varde, zbrali so se tudi nekateri člani stranke Gibanje Zedinjena Slovenija, simpatizerji in podporniki.

Zbrana druščina se je odpravila se na Trg generala Maistra, kjer je Ivan Bolfek, tako imenovani general Štajerske varde, Šiška pozval k pozdravu, a je slednji le potarnal, da je bolan in bi raje spil topel čaj.

Spomnimo. Andrej Šiško je bil obsojen na osem mesecev zapora zaradi kaznivega dejanja ščuvanja k nasilni spremembi ustavne ureditve, ki jih je večinoma že odslužil že s priporom.

Do pravnomočnosti sodbe ga je mariborsko sodišče izpustilo in ga kasneje decembra prejšnjega leta pozvalo, da se mora zglasiti v zaporu, a je takrat oddal prošnjo za preložitev prestajanja kazni. 

Po njegovem mnenju mu je bil poziv vročen prepozno in napačno, hkrati pa je spomnil, da je že v priporu prestal več kot 80 odstotkov kazni. Mariborsko sodišče je njegovo prošnjo zavrnilo. Ker bi se moral Šiško na začetku decembra zglasiti v zaporu in ga tam niso dočakali, je za njim policija razpisala tiralico.

Njegova aretacija je sledila 4. januarja letos pri Treh žebljih na Osankarici na Pohorju, kjer je potekala tradicionalna slovesnost ob 77. obletnici zadnjega boja Pohorskega bataljona. Tam je bil Šiško prisoten z nekaterimi člani varde, aretirali pa bi ga naj policisti v civilu po tem, ko je hotel priti do predsednika republike Boruta Pahorja

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kako je ime prekmurskemu glasbeniku Kreslinu?

Starejše novice