Foto: Kristijan Vrhnjak
Na naše uredništvo se je obrnil bralec, ki je v naravi opazil divje odlagališče odpadnih pnevmatik. Prijavo je podal na policijo, a se boji, da do posebnega premika in čiščenja narave ne bo prišlo.

Bralec je odlagališče odpadnih pnevmatik opazil v naselju Matke v občini Prebold blizu planinske poti. Prijavo je podal na policijo, a s strahom, da bo odlagališče tam ostalo.

Za odgovore in potek postopka smo se tudi sami obrnili na Policijsko upravo Celje, kjer so nam potrdili, da so prijavo res prejeli.

»Občan Matk nas je obvestil, da je naletel na večjo količino odvrženih odpadnih pnevmatik. Policisti so si kraj ogledali in začeli z zbiranjem obvestil. Dosedanje ugotovitve kažejo, da v omenjenem primeru naravno okolje ni bilo toliko prizadeto, da bi bili podani elementi katerega izmed kaznivih dejanj iz poglavja Kazenskega zakonika zoper okolje, prostor in naravne dobrine, vsekakor pa gre za prekršek po zakonu o ohranjanju narave,« razlagajo na Policijski upravi Celje.

Pri tem dodajajo, da so že obvestili lokalno skupnost in pristojno komunalno podjetje, ki bodo poskrbeli za odstranitev pnevmatik.

»Ker gre v danem primeru za kršitev Zakona o ohranjanju narave, bomo zoper kršitelja, ko ga bomo izsledili, podali predlog Inšpektoratu za okolje in prostor, kjer so pristojni za ukrepanje,« poudarjajo na Policijski upravi Celje.

Za kršitve zakona o ohranjanju narave so predpisane denarne kazni in sanacija okolja.

Foto: Kristijan Vrhnjak

Ste tudi vi v našem mestu ali okolici opazili kaj podobnega, na kar bi radi opozorili pristojne in druge ljudi? Pišite nam na [email protected].

Foto: Kristijan Vrhnjak

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kako je ime prekmurskemu glasbeniku Kreslinu?

Starejše novice